logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bruce Willisék reagáltak a deepfake Bruce Willisre

| Szerző: hirado.hu
Azt pletykálták az affáziája miatt a színészettől visszavonult akciófilmsztárról, hogy eladta arcát egy deepfake technológiával foglalkozó cégnek, a hírt azonban Bruce Willis szóvivője hevesen tagadja.

Nemrég széleskörben elterjedt a hír, hogy a 67 éves akciófilmsztár az első a hollywoodi színészek közül, aki eladta jogait egy deepfake technikával foglalkozó cégnek. A deepfake egy olyan digitális technika, amellyel mozgófelvételeken szereplő személyek arcképét és hangját élethűen másvalakiére lehet cserélni.

Kapcsolódó tartalom

A színész szóvivője azonban a BBC-nek elmondta, hogy szó sincs semmiféle partnerségről vagy megállapodásról Bruce és a delaware-i székhelyű Deepcake között. A nyilatkozatot a cég képviselője is megerősítette:

„A jogokkal kapcsolatos megfogalmazás téves. Bruce nem tudott eladni senkinek semmilyen jogot, azok alapból az övéi.”

Bruce Willis amerikai színész az Üveg (Glass) című filmjének bemutatójára érkezik Londonban 2019. január 9-én.
MTI/EPA/Will Oliver

Ami igaz, az az, hogy Bruce Willis deepfake-jét tavaly egy orosz telekommunikációs vállalat reklámjának elkészítéséhez használták. A reklámban használt technológiát a Deepcake hozta létre és szorosan együttműködtek Willis csapatával. A cég a Die Hard és az Ötödik elem című filmek tartalmát használta fel, hogy elkészítsék Willis mesterséges ikertestvérét.

A mesterséges intelligencia felhasználása egyre növekvő trendnek tűnik. Darth Vader hangja, James Earl Jones például nemrég vonult vissza a híres karakter eljátszásától, de a hangját tovább adta az utókornak.

Bruce Willis amerikai színész a felesége, Emma Heming-Willis társaságában a Die Hard – Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) című filmjének londoni bemutatóján 2013. február 7-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Bruce felesége Emma Heming, a színész volt neje, Demi Moore és gyermekeik márciusban tudatták a nyilvánossággal, hogy Willis egészségügyi problémái miatt visszavonul.

„Bruce minden nagyszerű támogatójával, családként szerettük volna megosztani, hogy szeretett Bruce-unk egészségügyi problémákkal küzd. Nemrégiben affáziát diagnosztizáltak nála, ami hatással van a kognitív képességeire. Ennek eredményeként Bruce visszavonul a színészettől, amely oly sokat jelentett a számára.”

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még