logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Aki nem „félkegyelmű homofób”, nézze meg az első LMBTQ-filmet – üzeni a főszereplő

| Szerző: hirado.hu
Felháborodtak Billy Eichner Twitter-követői, miután az író-színész arról írt: kiábrándító, hogy a heterók nem mennek el új romantikus komédiájára. Aki nem „félkegyelmű homofób”, nézze meg a Brost – szólított fel az LMBTQ-celeb.

Szeptemberben a mozikba került a Bros (Spanok), az első olyan, homoszexuális férfiakról szóló romantikus vígjáték, amelyet vezető hollywoodi filmstúdió, a Universal Pictures gyártott. A romantikus komédia kifejezetten moziforgalmazásra készült, és érdekessége, hogy az összes főszerepet nyíltan LMBTQ-színészek alakítják.

A Bros egyik írója, illetve főszereplője Billy Eichner, aki korábban úgy nyilatkozott: „miután a queer színészek évtizedeken át csak a partvonalról figyelhették, ahogy a heteró színészek művészileg és szakmailag is tőkét kovácsolnak az LMBTQ-karakterek megformálásából, egy régóta esedékes álom vált valóra azzal, hogy összeállíthattuk ezt a figyelemre méltó szereplőgárdát”.

Kapcsolódó tartalom

Miután a film a nyitóhétvégén alulteljesített a pénztáraknál, Eichner a Twitteren azt fejtegette, kiábrándító, hogy a heterók egyszerűen nem mennek el a filmre. Felszólította követőit, hogy mindenki, aki nem „félkegyelmű homofób”, nézze meg a Brost. Vagyis a mozilátogatókat hibáztatta a bukásért.

Ezzel azonban jó néhány dühös reakciót kiváltott. A Hollywoodfrog.com szerint felhívták a színész figyelmét arra, nem igazán jó marketingfogás, ha azt állítja, mindenki homofób, aki nem nézi meg a filmet. Voltak, akik rámutattak, más, hasonló alkotások – például a Birdcage vagy a Brokeback Mountain – népszerűek, a Bros viszont egyszerűen nem elég szórakoztató.

Eichner egy B listás színész, aki úgy gondolja, a filmjének kasszasikernek kell lenni, csak azért, mert homoszexuális és „vicces”, ez színtiszta hollywoodi nárcizmus – jegyezte meg egy kritikus.

 

Ajánljuk még