logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bruce Willis eladta az arcát, újra visszatérhet a filmvászonra

| Szerző: hirado.hu
A színész idén márciusban jelentette be, hogy betegsége miatt visszavonul, de egy új technológiának köszönhetően lehetősége nyílt újabb szerepeket elvállalni.

A 67 éves akciófilmsztár az első a hollywoodi színészek közül, aki eladta jogait egy deepfake technikával foglalkozó cégnek. A deepfake egy olyan digitális technika, amellyel mozgófelvételeken szereplő személyek arcképét és hangját élethűen másvalakiére lehet cserélni.

Kapcsolódó tartalom

A delaware-i székhelyű Deepcake mérnökei létrehozták Willis digitális ikertestvérét, ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a színész a jövőben jelenléte nélkül arcát adja különböző projektekhez, akár még nagyköltségvetésű hollywoodi filmekhez is.

A cég a Die Hard és az Ötödik elem című filmek tartalmát használta fel, így a színész arca hasonló lesz az említett mozikban látottakhoz.

„Tetszett a karakterem pontossága. Ez egy remek lehetőség számomra, hogy visszamehessek az időben. A modern technológia segítségével kommunikálhattam, dolgozhattam és részt vehettem a forgatásokon, még akkor is, ha egy másik kontinensen voltam. Ez egy teljesen új és érdekes tapasztalat számomra, és köszönöm az egész csapatunknak”

– írta Willis a közleményében.

Bruce Willis. Fotó: MTI/EPA

Noha Willis eladta a jogait, a céggel úgy egyeztek meg, hogy övé a végső szó, az arca felhasználásával készült produkciókat illetően.

Bruce felesége Emma Heming, a színész volt neje, Demi Moore és gyermekeik márciusban tudatták a nyilvánossággal, hogy Willis egészségügyi problémái miatt visszavonul.

„Bruce minden nagyszerű támogatójával, családként szerettük volna megosztani, hogy szeretett Bruce-unk egészségügyi problémákkal küzd. Nemrégiben afáziát diagnosztizáltak nála, ami hatással van a kognitív képességeire. Ennek eredményeként Bruce visszavonul a színészettől, amely oly sokat jelentett a számára.”

Ajánljuk még