logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

James Bond Aston Martinjának replikája dupla áron kelt el

Átszámítva 1,36 milliárd forintért árverezték el a legutóbbi James Bond-filmben használt Aston Martin DB5 egy másolatát szerdán Londonban, egy nagyszabású rendezvénysorozat keretében, amelyet Őfelsége ügynökének 60. évfordulója alkalmából tartanak.

A fényszórói közt egy géppuskautánzatot magába foglaló autót, amelynek eredetije a Nincs idő meghalni kezdetén látható egy akciójelenetben, 2,92 millió fontos áron ütötték le, miközben a Christie’s aukciósház legfeljebb 1,5-2 millió fontot várt az eladástól. Az ikonikus gépkocsi egyike annak a több tucat James Bond-relikviának, amelyet az évforduló alkalmából bocsátanak áruba jótékony célból az október 5-ig tartó, online is zajló árverésen.

Az árverés bevételét 50 különféle segélyszervezet között osztják szét.

Kapcsolódó tartalom

A Daniel Craig főszereplésével forgatott 2021-es James Bond-epizódhoz nyolc példány készült a különleges felszereltségű DB5-modellből, közülük ez az egyetlen, amelyet áruba bocsát az Aston Martin és az EON Productions – közölte az aukciós ház.

Az aukción 630 ezer fontos kikiáltási áron kínálnak megvételre egy másik Aston Martint, egy V8-at, amelyet ugyancsak Daniel Craig vezetett a Nincs idő meghalni című filmben.

Az árverésen licitálni lehet egyebek mellett egy Craig által viselt Omega karórára, egy hamis Fabergé-tojásra a Polipkából, és egy motorcsónakra, amelyet Pierce Brosnan használt A világ nem elégben.

Az első James Bond-film, a Dr. No 1962. október 5-én került a mozikba.

Ajánljuk még