logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A megfojtott influenszer lány kegyetlen meggyilkolása filmen elevenedik meg

| Szerző: hirado.hu
Beteges, kizsákmányoló, gyomorforgató. Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illették a Lifetime csatornát, miután bejelentették, hogy a hétvégén bemutatják a The Gabby Petito Story című filmet, amely a 22 éves influenszer meggyilkolásának történetét mutatja be.

Tavaly nyár végén az egész világot megrázta Gabby Petito megölése. A 22 éves lányt vőlegénye, Brian Laundrie fojtotta meg egy erdőben közös utazásuk alatt.

A Lifetime csatorna alig egy évvel a tragédia után bejelentette, hogy filmet forgattak Gabby és Brian bonyolult kapcsolatáról, a műsorban pedig igyekeztek feltárni, mi romolhatott el a két fiatal között, ami a lány meggyilkolásához vezetett. A filmet Thora Birch, az Amerikai szépség és a Hókusz pókusz színésznője rendezte Skyler Samuels és Evan Hall főszereplésével.

Míg sok foteldetektív kétségtelenül ráhangolódik majd a világot hónapokig lázban tartó tragikus történetre, mások felháborodásukat fejezték a ki a csatornának, véleményük szerint ugyanis túl korai volt elkészíteni a filmet.

„Nem tudom elhinni, hogy a Lifetime máris egy Gabby Petito-filmet készül leadni. Alig egy éve történt, és máris megterveztek, megírtak és leforgattak egy filmet? Erősen kétlem, hogy a család engedélyt adott volna rá. Mennyire elcseszett ez?”

– írta egy nő a Twitteren.

„Tényleg nem tudtak volna várni néhány évet? A család még mindig gyászol, még mindig folynak a perek, mindenki látta, hogy mi történt, és ezek tényleg zöld utat adtak, castingoltak és leforgattak egy egész filmet? Gyomorforgató.”

– dühöngött tovább egy másik felhasználó.

Kapcsolódó tartalom

Egy harmadik azt állította, hogy a tévéfilm különösen érzéketlen volt Petito szüleivel szemben, akik még mindig gyászolják lányuk halálát.

„Úgy érzem, hogy ahelyett, hogy a Lifetime filmet csinálna Gabby Petito meggyilkolásáról, inkább beruházhatnának egy nagy kád sóba, amit aztán egyenesen Gabby barátainak és családjának nagyon nyers és nyílt sebeibe önthetnének, akik még mindig gyászolják, az alig több mint egy évvel ezelőtt elvesztett szerettüket.”

Nem a Lifetime az egyetlen csatorna, amely ellenérzésekkel néz szembe amiatt, hogy hírhedt gyilkosságokon alapuló filmeket és műsorokat készít, sokan úgy gondolják, hogy etikátlan, ha a cégek valós esetekből profitálnak. A héten a Netflix is kapott hideget-meleget a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozatuk miatt.

A pár, akinek YouTube- és Instagram-oldalait is százezrek követték, egy lakóautóval járta az Egyesült Államokat, a közösségi média felületekre feltöltött tartalmaik szerint boldogok voltak és fülig szerelmesek, azonban ez csak a látszat volt.

Gabby Petito és Brian Laundrie (Fotó: Instagam/@gabspetito)

Gabby Petito eltűnését tavaly szeptember 11-én jelentették be szülei, miután augusztus vége óta nem adott magáról semmilyen életjelet. Az FBI szeptember 21-én hivatalosan is gyilkosságnak minősítette Gabby ügyét, miután egy wyomingi erdei kemping közelében igazoltan az ő holttestét találták meg. A vőlegénye Petito autójával utazott haza a közös wyomingi erdei sátrazás után, és szüleinél húzta meg magát, majd szeptember 14-én kocsiba ült és a közeli 25 ezer hektáros mocsaras természetvédelmi területhez hajtott. A férfi ellen hajtóvadászat indult, de egészen október 20-ig nem találták a nyomát. Maradványaira a többhetes eredménytelen kutatás után bukkantak rá a szülei házától nem messze, az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy Laundrie több hete hunyt el, és öngyilkos lett. A holtteste mellett talált jegyzetfüzetben egy kézzel írt bejegyzés volt, amelyben bevallotta, hogy ő ölte meg Petitót.

Ajánljuk még