logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Semmit sem változtak a Barbie Girl előadói – 25 év után újra hódítanak a TikTokon

| Szerző: hirado.hu
A kislányos ének és a giccses szöveg az Aqua dán-norvég formáció Barbie Girl című dalát egy csapásra slágerré tette, az élénk europop himnusz pedig, amely 1997-ben vette be a világot, 25 évvel később, még mindig ugyanannyira népszerű.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

AQUA (@aqua.dk) által megosztott bejegyzés

A cukorkaszínű videó több mint 1,1 milliárd megtekintést gyűjtött össze a YouTube-on, és ez a szám évről évre csak nő. A Barbie Girl meghódította a kilencvenes, a kétezres, a kétezertízes és kétezerhúszas éveket is, ezek után pedig kijelenthetjük, hogy az Aqua slágere generációkon átívelő zenetörténeti műként írta be magát a nagykönyvbe.

@aquadk 25 years of Barbie Girl 💖 Celebrate with us by creating a duet to this one #aqua25 ♬ Barbie Girl – Aqua

A zenekar már a világ egyik leggyorsabb ütemben növekvő videómegosztó platformját, a TikTokot is bevette, legutóbbi videójuk, amelyben újra alkották a Barbie Girlt, alig pár nap leforgása alatt, közel egymillió lájkot zsebelt be.

@aquadk 💖 25 years of Barbie Girl 💖 Celebrate with us by sharing a duet #aqua25 ♬ Barbie Girl – Aqua

A 25. évfordulóját ünneplő sláger, már csak azért is került a köztudatba ismét, mert hamarosan bemutatják a Greta Gerwig rendezésében készülő Barbie-filmet, így egyenesen következik a kérdés, hogy az Aqua leghíresebb dala is felcsendül-e majd a moziban?

Kapcsolódó tartalom

A válasz erre a kérdésre határozott nem. Ami nem meglepő, tekintve, hogy a Mattel a 90-es években beperelte az együttest. A keresetet a bíró végül 2002-ben elutasította, és javasolta a feleknek, hogy egyezzenek meg.

Noha a slágert nem használják fel a készülő filmben, a zenekar arra számít, hogy így is rengeteg figyelmet fognak kapni.

Az Aqua szeptember 23-án jelentette meg debütáló albumuk, az Aquarium 25. évfordulós kiadását, és reményeik szerint újra meglovagolhatják a slágerük okozta népszerűséget. Míg néhány művész igyekszik elhatárolódni a múltjától, az Aqua formáció tagjai örülnek a popkultúrában elfoglalt helyüknek.

Egy jó dallam sosem hal meg, csak népszerűbb lesz és erre a Barbie Girl az egyik tökéletes példa.

Ajánljuk még