logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Alan Rickman már az elején ott akarta hagyni a Harry Potter-filmeket

| Szerző: hirado.hu
Exkluzív részletek láttak napvilágot a néhai színész naplójából.

Három éve jelentették be, hogy könyv formában jelentetik meg Rickman naplóit, amelyeket a népszerű színész több mint 25 évig vezetett. Ezekben nemcsak a magánéletével és színészi munkáival kapcsolatos gondolatait vetette papírra, hanem barátságokról és politikáról, színházlátogatói tapasztalatairól és kulisszák mögötti forgatási történetekről is beszámolt.

Rickman a naplóban elárulta, hogy 2002-ben, egy hónappal a Harry Potter és a titkok kamrája megjelenése után ott akarta hagyni Severus Snape, avagy Perselus Piton szerepét.

„Beszélgettem az ügynökömmel, a Harry Potter kilépésről, ami szerinte nem fog megtörténni. Megismételtem, hogy nincs több HP, de hallani sem akarnak róla”

– írta Rickman egy 2002. december 4-én kelt bejegyzésben.

A döntés, hogy marad a franchise-ban, 2006-ban született meg, nem sokkal azután, hogy Rickmant kiengedték a kórházból, ahol prosztatarák miatt kezelték. A műtétet követő 2006. január 30-án kelt bejegyzésében Rickman ezt írta: „Az az érv győzött, amelyik azt mondta: Ez a te történeted, csináld végig!”

Kapcsolódó tartalom

A színész Piton professzor halálával kapcsolatos gondolatait is feljegyezte, megjegyezve, hogy mindig is tudott karaktere viszonzatlan szerelméről Harry édesanyja, Lily Potter iránt.

„Befejeztem az utolsó Harry Potter-könyv elolvasását. Piton hősiesen hal meg, Potter úgy jellemzi őt a gyerekeinek, mint az egyik legbátrabb embert, akit valaha ismert, és a fiát Albus Perselusnak nevezi el”

– írta egy 2007. júliusi bejegyzésében.

A Golden Globe- és BAFTA-díjas brit színész, akit sokan ismernek a Harry Potter-filmek Piton professzoraként, 2016-ban hunyt el.

A naplókat a kilencvenes évek elején kezdte írni azzal a céllal, hogy egyszer majd megjelenjenek. Beszámolt filmszerepeiről, köztük az Igazából szerelem, az Értelem és érzelem, valamint a Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés című produkciókról. Naplóit egészen haláláig vezette. A hasnyálmirigyrákban szenvedő színész 69 évesen hunyt el.

(Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/Hannah McKay)

Rickman özvegye, Rima Horton a The Guardiannek elmondta: nagyon örül neki, hogy a Canongate kiadja a naplókat, amelyek nemcsak a színész Alan Rickmant mutatják be, hanem humorát, éles szemét, szakmai tudását és a művészet iránti elkötelezettségét is.

Az idén októberben megjelenő könyv szerkesztője, Alan Taylor szerint Rickman írása “anekdotikus, indiszkrét, szellemes, pletykás és teljesen őszinte”. A naplók páratlan bepillantást engednek egy figyelemre méltó színész mindennapi életébe, akit az Egyesült Államokban éppúgy szerettek, mint az Egyesült Királyságban” – tette hozzá.

Ajánljuk még