logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Könnyekben tört ki a színpadon a 270 kilós szerepe miatt Brendan Fraser

| Szerző: hirado.hu
Hatalmas vastapssal üdvözölték A bálna című filmalkotást a velencei filmfesztiválon. A dráma főszereplője, Brendan Fraser könnyes szemmel hajolt meg a pódiumon, miután hosszú perceken át tartó éljenzés és ováció fogadta. A filmben a színész egy 270 kilós tanárt alakít, aki családja elvesztése után bánatevésbe kezd, és kétségbeesetten próbál kapcsolatot létesíteni 17 éves lányával.

Brendan Fraser könnyekben tört ki, amikor A bálna perceken át tartó ovációt kapott a velencei filmfesztiválon vasárnap este – tájékoztat a Variety magazin.

A premier szívszorító zárójeleneténél többen is a zsebkendőjük után nyúltak, a hangos éljenzés és ováció pedig a stábot is megríkatta. Amikor Fraser megpróbálta elhagyni a színpadot, a közönség visszatapsolta, és nem engedte, hogy távozzon. A meghatódott színész többször is megölelte Darren Aronofsky rendezőt és a film szereplőit.

Aronofsky drámájában Brendan Fraser Charlie-t, a súlyosan elhízott, 270 kilós tanárt alakítja, aki családja és szerelme elvesztése után bánatevésbe kezd, és betegesen elhízik.

Frasert műprotézisekkel és rengeteg sminkkel maszkírozták szinte teljesen felismerhetetlenné, a forgatás napjain a színész csaknem hat órát töltött a sminkes székben.

Kapcsolódó tartalom

A színész hosszú szünet után tért vissza a filmvászonra, a 2013-as Szökés című akciófilm óta először lesz látható ismét főszerepben. Brendan Fraser éveken át küzdött mély depresszióval, ami miatt a rivaldafénytől is távol maradt. Az elmúlt években főként sorozatokban szerepelt, úgy mint a Doom Patrol, A keselyű három napja vagy a Bizalom.

Kiemelt kép: Darren Aronofsky amerikai filmrendező, Brendan Fraser kanadai–amerikai színész és Samuel D. Hunter amerikai drámaíró a The Whale című film bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. szeptember 4-én (Fotó: MTI/AP/Invision/Joel C Ryan)

Ajánljuk még