logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fordulat! Az FBI lebuktatta Alec Baldwint

| Szerző: hirado.hu
A Rust című film forgatásán történt halálos tragédia vizsgálata során az FBI megállapította, hogy a kellékfegyver, amellyel Alec Baldwin színész eltalált két embert, nem sülhetett el a ravasz meghúzása nélkül. Mint az már ismert, tavaly októberben a westernfilm egyik jelenetének próbáján Baldwin elsütött egy fegyvert, ami megölte Halyna Hutchins operatőrt és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

Az FBI törvényszéki jelentése szerint a Rust című film forgatásán használt fegyvert, ami az operatőr halálát okozta, nem lehetett elsütni a ravasz meghúzása nélkül – tájékoztat az ABC News.

Ahogy arról a hirado.hu már korábban beszámolt, Alec Baldwin tavaly október 21-én egy a Rust című westernfilm forgatásán használt kellékfegyver elsütésekor eltalált két embert. A színész azt mondta, hogy azt hitte a fegyver „hideg”, tehát nincs éles lövedékkel töltve. A golyó két embert talált el. Halyna Hutchins operatőrt mentőhelikopterrel szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét. Joel Souza rendező a vállán sérült meg.

Az FBI megvizsgálta a véletlen elsülések lehetőségét az érintett fegyveren, és megállapította, hogy a forgatáson használt 45-ös kaliberű Colt revolver nem sülhetett el a ravasz meghúzása nélkül.

Kapcsolódó tartalom

A tragédia után Alec Baldwin azt mondta, hogy nem sütötte el a pisztolyt. „A ravaszt nem húztam meg” – mondta Baldwin az ABC-nek adott exkluzív interjúban decemberben.

A Santa Fe megyei seriffhivatal a hónap elején kapta meg az FBI jelentését, ami a bűnügyi nyomozás részét képezi. A dokumentumokat az új-mexikói orvos szakértői hivatal is megvizsgálta, amely balesetnek minősítette az operatőr halálát.

A nyomozást vezető seriffhivatal csütörtökön közölte, hogy a nyomozók jelenleg arra várnak, hogy átvizsgálhassák Baldwin telefonos híváslistáját.

Címlapfotó: A KOAT 7 News által közreadott videófelvételről készített képen halálos baleset helyszíne 2021. október 21-én, miután Alec Baldwin amerikai színész egy kellékfegyverrel lelőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében (Fotó: MTI/AP/KOAT 7 News)

Ajánljuk még