logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Grease sztárjai, akik Olivia Newton-John előtt mentek el

| Szerző: hirado.hu
A Grease, vagy ahogyan a magyar köztudatba égett: Pomádé, 1978-ban robbant be, Sandy Olsson és Danny Zuko szerelmi története pedig a musicalfilm történetének ikonikus alkotásává nőtte ki magát. Még a legifjabb generációk is tudják, kicsoda John Travolta és ki volt Olivia Newton-John, aki a hét elején 73 évesen elveszítette a rákkal szembeni harcot.

Ha a Grease című filmre, és annak színészeire gondolunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ők még mindig azok a húszas éveik elején-közepén járó fiatalok, akiknek megismertük őket. Az idő azonban az ő fejük felett is elhaladt és az egykori tinédzserek ma már hetvenes éveikben járó nagymamák és nagypapák. A Pomádé premiere óta 44 év telt el és ez idő alatt sajnos a szereplőgárda több tagjától is búcsúznunk kellett, legutóbb a bájos szőke főszereplőtől, Olivia Newton-Johntól, miután 30 éven át mellrákkal küzdött.

„Drága Oliviám, te mindannyiunk életét sokkal jobbá tetted. Hihetetlen volt a hatásod. Annyira szeretlek. Találkozunk majd az út végén, és mindannyian újra együtt leszünk. A tiéd vagyok az első pillanattól kezdve, hogy megláttalak, és örökre! A te Dannyd, a te Johnod!”

– emlékezett meg filmbéli szerelméről és egyik legjobb barátjától John Travolta.

Miközben a filmipar és a zene világa a néhai nagyszerű és megismételhetetlen Olivia előtt tiszteleg, emlékezzünk meg a Grease sztárjaira, aki már nincsenek közöttünk.

Kapcsolódó tartalom

Jeff Conaway – Kenickie, Danny legjobb barátja, T-Birds-tag

A Jeff Conaway által alakított Kenickie a T-Birds egyik egyik tagja volt Danny (John Travolta), Doody (Barry Pearl), Sonny LaTierri (Michael Tucci) és Putzie (Kelly Ward) mellett.
A Grease sikere után Jeff olyan tévésorozatokban játszott, mint a Taxi vagy a Babylon 5. Karrierje során Jeff nyíltan beszélt a függőséggel és kábítószerrel való küzdelméről. A színészre 2011-ben eszméletlenül találtak rá. A boncolás később kimutatta, hogy vérmérgezéssel járó tüdőgyulladásban szenvedett.

Eve Arden – McGee igazgató

A híres színésznő, Eve Arden alakította a Rydell Gimnázium igazgatóját. Eve ünnepelt színésznő volt a szakmában, 1945-ben Oscar-díjra jelölték a Mildred Pierce című filmben nyújtott alakításáért. Ezután az Our Miss Brooks című szitkomban játszott, amelyért 1954-ben elnyerte az első Primetime Emmy-díjat a legkiválóbb főszereplőnő kategóriában. A Grease után Eve az 1982-ben bemutatott folytatásos filmben is újra eljátszotta szerepét. 1990. november 12-én Eve 82 éves korában, szívmegállás következtében otthonában elhunyt.

Dody Goodman – Blanche Hodel iskolatitkárnő

A Grease előtt Dody számára nem volt ismeretlen a színészet, számos filmben, tévéműsorban és Broadway-produkcióban szerepelt. 2008-ban, 93 éves korában, természetes halállal hunyt el.

Sid Caeser – Vince Calhoun testneveléstanár és edző

Sid elsősorban vígjátéki színészi munkásságáról volt ismert, és pályája elején számos díjra jelölték. Sid a Grease folytatásában ismét visszatért az edző szerepébe. Rövid betegség után 2014-ben, 91 éves korában hunyt el.

Dennis Stewart – Leo Balmudo, a Scorpions banda vezére

Dennis Stewart játszotta a „rosszfiú” Leo Balmundót, a T-Birds riválisának, a Scorpionsnak a vezetőjét. Az eredeti Grease többi színészéhez hasonlóan Dennis is újra eljátszotta Leo szerepét a folytatásban, amelyben Michelle Pfeiffer és Max Caulfield játszotta a főszerepet. A Grease után számos más kisebb TV- és filmszerepet kapott. 1993-ban Dennisnél HIV-fertőzést diagnosztizáltak, majd 1994-ben 46 évesen, tüdőgyulladásban elhunyt, az AIDS szövődményei következtében.

Edd Byrnes – Vince Fontaine, rádiós és tévés műsorvezető

Vince Fontaine televíziós műsorvezető az iskolai táncverseny televíziós közvetítése miatt látogat el a Rydell Gimnáziumba. Edd Byrnes már a filmben való szereplése előtt is ismert színész volt, köszönhetően a 77 Sunset Strip című tévésorozatban játszott szerepének. Emellett énekessel is foglalkozott. Edd 2020-ban természetes halállal halt meg Santa Monica-i otthonában, életének 87. évében.

Annette Charles – Charlene Cha Cha DiGregorio, Danny egykori és Leo akkori barátnője

Cha Cha alakította Danny vonzó exbarátnőjét, aki újabban a rivális banda vezérével randevúzott, hogy borsot törjön Zuko orra alá. Cha Cha és Leo az iskolai táncversenyen „párbajozott” a film szerelmespárjával. Annette Charles olyan tévésorozatokban szerepelt karrierje során, mint a Hihetetlen Hulk, A repülő apáca és a Magnum. A színésznő 2011-ben, 63 évesen rákban hunyt el.

Ajánljuk még