logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ashton Kutcher megvakult és megsüketült, azt hitte, nem éli túl

| Szerző: hirado.hu

 

Ashton Kutcher számára nem volt éppen leányálom az elmúlt két év, amiről most először mesélt Bear Grylls Running Wild: The Challenge című műsorában. Mint kiderült, a színész több mint egy évig szenvedett vaszkulitiszben, ami egy olyan autoimmun betegség, amelynek tünetei befolyásolták a látás, a hallás és a járás képességét.

“Két évvel ezelőtt volt ez a furcsa, szuper ritka érgyulladásom, ami kiütötte a látásomat, kiütötte a hallásomat, és az egyensúlyérzékemet is”

– vallotta be a 44 éves Ashton.

A vaszkulitisz az erek gyulladásos megbetegedése, melyben az érfal meg­vastagszik, meggyengül és hegesedik, az erek belső átmérője beszűkül. Emiatt zavart szenved az egyes szervek, szövetek vérellátása, ami romló szervműködéshez, szövetpusztuláshoz vezethet. A betegség esetenként kezelés nélkül is javulhat, máskor tartós gyógyszeres kezelésre van szükség a tünetek enyhítésére, a betegség fellángolásainak kivédésére.

Az Ashton által tapasztalt tünetek azonban igen ritkának számítanak, és a legtöbb esetben csupán ideiglenesek, de egyes esetekben maradandó is lehet.

Kapcsolódó tartalom

Kutcher számára közel egy évbe telt, mire visszanyerte elvesztett érzékeit.

“Addig nem értékeled igazán a képességeid, amíg el nem tűnnek. Amíg azt nem mondod, hogy nem tudom mikor leszek képes újra járni, hallani, látni”

– mesélt megpróbáltatásairól a Két pasi meg egy kicsi sztárja.

Ashton szerencsésnek tartja magát, amiért él, bár bevallottan nagyon megviselte a betegség. Akkor kezdte másképpen érezni magát, amikor kihívásként tekintett érzékeinek visszaszerzésére.

“Elkezdetem a problémáim tetején szörfözni ahelyett, hogy alattuk élnék.”

Ajánljuk még