logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elszabadult oroszlán garázdálkodott Idris Elba filmjének forgatásán

A Fenevad felvételeihez egy élő állat is csatlakozott a stábhoz.

Egy frissen megözvegyült apa (Idris Elba) elviszi két kamaszlányát felejteni egy dél-afrikai szafariparkba, ahol egy dühöngő oroszlán veszi üldözőbe őket, amely nemrég szökött meg az orvvadászok elől, ezért “ki van bukva” a kétlábúakra. A Fenevad legdurvább jeleneteiben számítógéppel generált oroszlán szerepel, de a stáb tagja volt egy valódi vadállat is, nem kis gondot okozva a forgatáson.

A film rendezője, az izlandi Baltasar Kormákur (Csempészek, Everest) felhívta jó barátját, a négyszeres Oscar-díjas Alejandro Inarritut (Korcs szerelmek, Bábel, A visszatérő, Birdman), hogy elbeszélgessenek az új filmről. Mint Kormákur a Total Filmnek elmesélte, Inárritu többek között azt tanácsolta neki, szerezzen be egy igazi oroszlánt a produkció számára, hogy megtapasztalja, hogyan esnek a fények az állat bundájára. A Universal stúdió meglepő módon beleegyezett a fenevad kockázatos szerződtetésébe.

Kormákur fia volt a second unit rendező, és ő kapta a megtisztelő feladatot, hogy bemásszon az oroszlán ketrecébe, és felvételeket készítsen róla.

„Mert ilyen apa vagyok én” – tréfálkozott Kormákur ezzel kapcsolatban. Hogy, hogy nem, az oroszlán kiszabadult, és grasszálni kezdett a forgatás helyszínén. Végül az idomárainak sikerült befogni, de a stáb néhány tagja izgalmas perceket élt át.

Érdemes felidézni a Roar című 1981-es filmet – Tippi Hedren volt a női főszereplő, és lánya, Melanie Griffith is szerepelt benne –, amely egy afrikai kalandról szólt. A produkció 150 vad oroszlánt vonultatott fel, ezért szerepelt a film végén a következő felirat: „A forgatáson egyetlen állat sem sérült meg, a stáb 70 tagja igen”.

Ajánljuk még