logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rekordösszegért volt csak hajlandó megválni exkluzív otthonától Mark Zuckerberg

| Szerző: hirado.hu
Mark Zuckerberg és Priscilla Chan 31 millió dollárért – 12 milliárd forint – adták el egyik San Franciscó-i házukat – erősítette meg a család szóvivője.

Az üzlet a Zilllow szerint az idei év eddigi legnagyobb összegű adásvétele volt San Franciscóban. Az 1928-ban épült, 7386 négyzetméteres otthon, négy hálószobával és négy fürdőszobával rendelkezik, és a Mission District és Dolores Heights városrészek határán található.

Az eladás július 1-jén zárult, de a tranzakcióról készült feljegyzések csak hetekkel később kerültek nyilvánosságra – közölte a Mansion Global.

A 38 éves Facebook, új nevén Meta társalapító és 37 éves felesége 2012-ben vásárolta meg az otthont valamivel kevesebb mint 10 millió dollárért – jelenlegi árfolyamon számolva 4 milliárd forintos áron. Akkor a ház körülbelül 1800 négyzetméterrel kisebb volt.

Emellett májusban közel 5,3 millió dollárért – 2 milliárd forint – került a piacra az a szilícium-völgyi ház, ahol Zuckerberg és a Facebook többi társalapítója elindította a közösségi médiaplatformot.

Kapcsolódó tartalom

Az árat néhány héttel a meghirdetése után alig 5 millió dollár alá – kevesebb mint 2 milliárd forint – csökkentették, majd a hónap elején levették a piacról. Jelenleg havi 11 ezer dollárért – körülbelül 4,2 millió forint – kínálják bérbeadásra.

Ajánljuk még