logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Őszintén mesélt betegségéről a Trónok harca főszereplője: Kész csoda, hogy egyáltalán életben vagyok

| Szerző: hirado.hu
Emilia Clarke a BBC Sunday Morning című műsorban beszélt nyíltan betegségéről, melynek következtében kétszer esett át agyvérezésen, és károsodott agyának nagy része.

 

A Trónok harca színésznője, Emilia Clarke elképesztő gyógyulási utat járt be, miután két életveszélyes agyi aneurizmát szenvedett el. Az agyi aneurizma egy olyan kiboltosulás az agyban, ami az agyi érfal gyengesége miatt alakulhat ki, és akár agyvérzéshez is vezethet.

„Ez volt a legkínzóbb fájdalom, amit valaha átéltem” – mondta Clarke.

A színésznő két alkalommal szenvedett el agyvérzést, az elsőt 2011-ben, a másodikat 2013-ban, ekkor még csak húszas évei elején járt – írja a Variety. 

Mindkét alkalommal hosszú időre volt szüksége a színésznőnek a felépüléshez, és hosszú folyamat vezetett ahhoz, hogy folytatni tudja munkáját, azonban elmondása alapján sokat segített neki, hogy a Trónok harca című amerikai sorozatban számítottak rá, és visszavárták őt.

„Az agyam jelentős része károsodott – kész csoda, hogy egyáltalán beszélni tudok, és képes vagyok normálisan élni az életemet, minden következmény nélkül” – mondta Clarke, hozzátéve, hogy 2013 óta nem találtak nála problémát. „Én azon nagyon-nagyon apró kisebbséghez tartozom, akik ezt túlélhették.”

Emilia Clarke elmondta, agyának jelentős része károsodott, és használhatatlanná vált a betegség következtében, azonban hozzátette azt is, hogy ő ezt azóta már teljesen elfogadta. Clarke azóta SameYou néven jótékonysági szervezetet hozott létre, ahol agysérülést és agyvérzést szenvedő embereknek nyújtanak segítséget.

Ajánljuk még