logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kukával dobta meg a parádé résztvevőit egy férfi, a válaszreakciót nem tette zsebre - VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Vírusként terjed az interneten az a felvétel, amin egy ír férfi szemetesvödröt hajít a parádén felvonuló zenekari tagokra, akik felbőszülve rontanak rá a randalírozó támadóra.

A minap tartották Észak-Írországban a The Twelfth néven ismert ulsteri protestáns ünnepet. A parádén történt incidens vírusszerűen terjedt el az interneten, miután az egyik lakos felkapott egy kukát az előkertjéből és megdobta vele az utcán végigvonuló zenekar egyik dobosát.

Amire azonban a férfi sem számított, hogy az egész zenekar ráront. A szemetest dobáló támadó fejvesztve rohant be a házába, amikor a felbőszült zenészek utánaeredtek. Végük ők is felkaptak egy kukát és a férfi bejárati ablakához vágták.

Az alig több mint fél perces videót már több mint 12 millióan látták a Twitteren.

A rendőrség rendbontás miatt letartóztatta a 46 éves kukadobáló férfit. Az incidens a protestánsok és katolikusok közötti, régóta tartó viszályból ered. A hatóságok több rendbontás miatt is nyomoznak.

A The Twelfth egy július 12-én tartott ulsteri protestáns ünnep. A 18. század végén kezdődött Ulsterben. A dicsőséges forradalmat (1688) és a protestáns Orániai Vilmos király győzelmét ünnepli II. Jakab katolikus király felett a Boyne-i csatában (1690), amely biztosította a protestáns felemelkedést Írországban. A The Twelfth ünnepén az Orange Order és az Ulsteri lojalista menetzenekarok nagy felvonulásokat tartanak, az utcákat brit zászlókkal és lobogókkal díszítik, és a lojalista városrészekben hatalmas máglyákat gyújtanak. Manapság a parádét főként Észak-Írországban ünneplik, ahol munkaszüneti nap.

Ajánljuk még