logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Félelmetes UFO-jelenséggel borzolják a nézők kedélyeit

Új filmjével szeretné fejreállítani a nézőket a hollywoodi fenegyerek.

Nem csupán a műfajokkal zsonglőrködik az Oscar-díjas Jordan Peele (Tűnj el!, Mi), hanem a filmes marketing fogásaival is. Minden általa készített mozit agyafúrtan csöpögtetett információkkal vezet fel hónapokon keresztül, ez a helyzet legújabb munkája, a Nem esetében is. Jó ideje egyre több szót ejt új filmjéről, miközben igazából nem derül ki semmi konkrétum, csak a várakozás feszültsége növekszik.

Peele legutóbb azért biztosabb fogódzót nyújtott interjújában: elárulta, hogy a Nem a tulajdonképpeni „nagy amerikai UFO-film” címére pályázik. A rendező szerint komoly látványosság várható, ezért vették fel a filmet IMAX formátumban, ami lehetővé teszi, hogy a legutóbbi előzetesben látható repülő csészealj teljesen le tudja nyűgözni a közönséget.

Peele elmondta, hogy a covid miatt elrendelt karantén mozdított meg benne valamit: aggódni kezdett a mozizás jövője miatt, ezért olyasmin kezdte törni a fejét, ami visszacsábítja a nézőket a multiplexek hűvösébe.
Az még mindig nem derült ki, miről szól a film, de a stáb tagjainak elejtetett megjegyzései szerint Peele ismét bevett műfajokat és karaktertípusokat helyez új megvilágításba azzal a céllal, hogy fejreállítsa a közönséget. A rendező az új film címét mindenesetre már megmagyarázta. Azt szeretné, hogy amikor a történet eljut a megfejtéshez, a nézőkből meglepetten szakadjon fel a kiáltás: „Nem!”.

Ajánljuk még