logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Agresszív madarak terrorizálják a lakókat, kilépni sem mertnek a házból

| Szerző: hirado.hu
Horrorfilmbe illő annak az észak-walesi családnak az élete, aki otthonából szinte alig mer kimozdulni. "Pszichopata" sirályok veszik körbe a tengerparti házat és terrorizálják az ott élő családot.

A 43 éves Dave Baker és a 41 éves Nicki mindennap megküzd azért, hogy biztonságban kijusson otthonából kislányával és kutyájával együtt. Nap, mint nap tucatnyi lesben álló sirály veszi körbe a házat, olyannyira, hogy a család már-már fogollyá válik saját otthonában – írja cikkében a Mirror.

A madaraktól való félelmükben bevált rutinná vált, hogy seprűvel és sétapálcával felfegyverkezve indulnak útnak, akár csak egy rövid sétára a család házikedvencével, miközben egy kerti napernyőt szorongatnak a kezükben. Az észak-walesi apuka, Dave Baker többször is a madarak “összehangolt támadásainak” célpontjává vált, miközben a helyi boltba próbált kijutni.

Nicki elmondása szerint 10 éves Katrina lányukat hívja fel telefonon és kéri meg, hogy menjen elé a napernyővel, ha hazafelé tart. Csak ezzel tudja távoltartani a sirályokat. Ez hatalmas stressz a családnak.

A „vérszomjas” madarak nemcsak a családot tartják sakkban, hanem bárkit, aki megközelíti a házukat, így például a postást is.

A család két évvel ezelőtt költözött a tengerparti kis házba. Idővel felfedezték, hogy az ingatlan a sirályok kedvenc fészkelőhelye, amivel nem is lett volna gond, de egy nap az egyik fióka leesett a tetőről. Innentől kezdődött a család kálváriája.

“Úgy tűnt, hogy a fióka szülei minket és a kutyát hibáztatják” – mesélte az édesanya.

A sirályok köztudottan agresszívek, ha fészkelőhelyeik védelmezéséről van szó. A család tehetetlen a kéretlen szárnyas betolakodókkal, ugyanis törvény védi őket. Továbbá tilos eltávolítani a tojásaikat vagy akár megzavarni a fészküket, ha már elkezdték a fészkelést.

A családapa felháborítónak tartja, hogy kevésbé fontos az emberi biztonság, de azt biztosan tudja, hogy ha megsérül bárki a szerettei közül, lépéseket fog tenni az üggyel kapcsolatban.

Egyelőre nem tehetnek mást, minthogy megvárják, amíg a fióka is elrepül és a szüleinek már remélhetőleg nem kell mit megvédeniük.

Ajánljuk még