logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Amber Heard a világ egyik legszebb arcú nője? A tudomány válaszol

| Szerző: hirado.hu
Az Aquaman színésznőjének az utóbbi hónapokban nem igazán sikerült belopnia magát az emberek szívébe az exférjével való rágalmazási per közepette, a közvélemény ugyanis elsöprő többséggel Johnny Deppet támogatta. Szimpátia ide vagy oda, Amber akkor is elmondhatja magáról, hogy a világ legszebb arcú hölgyei közé tartozik.

Noha Amber Heard erős ellenszenvet vált ki a legtöbb emberből, azt elmondhatjuk róla, hogy az arca szinte tökéletes – legalábbis az aranymetszés szerint.

Miközben éppen leülepszik a por volt férje, Johnny Depp által indított rágalmazási per után, amely hetekig izgalomban tartotta a világot, a médiában újra felszínre kerülnek a vitatott színésznővel kapcsolatos tények.

Annak ellenére, hogy Ambernek 15 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie és ez alaposan megcsapolta megtakarításait, legalább a tudományos szabványok szerint még mindig majdnem hibátlan az arca.

Az aranymetszés, amelyet először az ókori görögök írtak le, az arányok egy olyan képletére utal, amely a matematikailag legtökéletesebb arcképet jelöli.

Dr. Julian De Silva brit plasztikai sebész Heard arcát a digitális arctérképezési technológia segítségével pontosan 91,85%-ban a tökéleteshez közeli arcképnek nyilvánította.

A plasztikai sebész Amber arcának 12 pontját elemezte – egy 2016-os vörös szőnyeges képet használva -, hogy a szemei, az orra, az ajkai, az álla pontosan hol helyezkednek el az arcán: így kapta meg a közel 92%-os pontszámot.

„A görögök felfedezték, hogy ez az arány mindenhol előfordul a természetben, és évezredek óta úgy gondolják, hogy ez rejti magában a világ legszebb arcainak titkos képletét”

– mondta az orvos a US Weeklynek.

De Silva számtalan ismert szépségnél alkalmazta már ugyanezt a képletet. Kutatásai szerint Kim Kardashian rendelkezik a legtökéletesebb szemöldökkel, Emily Ratajkowski ajkai a legirigyeltebbek, Kate Moss homloka a legmegfelelőbb, Scarlett Johansson szemei pedig a legcsábítóbbak.

Összességében Bella Hadid az, aki a legmagasabb pontszámot kapta 94,35%-kal, őt követi Beyoncé (92,44%), Heard és a negyedik helyen Ariana Grande (91,81%).

Ami a férfiakat illeti, Robert Pattinson 92,15%-kal az első, őt követi Henry Cavill 91,64%-kal.

Ajánljuk még