logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jennifer Aniston lerántotta a leplet híres salátareceptjéről

| Szerző: hirado.hu
A Jóbarátok imádnivaló Rachel Greenje állítólag évekig egy bizonyos salátát volt hajlandó csak megenni, a városi legendáról most a színésznő árulta el az igazságot.

Rachel Green karakterének eljátszásával Jennifer Aniston kétségtelenül ikonná vált a kilencvenes években. Rajongók százezrei vágattak maguknak Rachel frizurát és akkoriban lett először felkapott a színésznő legendás receptje, amit állítólag évekig fogyasztott a sorozat forgatása alatt.

Aniston azonban egyszer és mindenkorra pontot tett a mítosz végére és leszögezte: sosem evett a felkapott salátából, amit róla neveztek el.

„Sajnálom, úgy érzem ezzel mindenkinek csalódást okozok, de ez nem az én salátám. Finomnak tűnik, de ez nem az, amit a Jóbarátok forgatása alatt ettem.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Courteney Cox (@courteneycoxofficial) által megosztott bejegyzés

A recept azután terjedt el az interneten, hogy Courtney Cox egy 2010-es interjúban elárulta, hogy színésztársa tíz évig ugyanazt a salátát ette mindennap.

„Ez egy Cobb saláta volt, amibe mindenféle finomságot beletett. Már akkor is nagyon értett az egészséges táplálkozáshoz.”

A salátát – amely bulgurból, kockára vágott uborkából, petrezselyemből, mentából, lilahagymából, csicseriborsóból, morzsolt fetasajtból és apróra vágott pisztáciából áll – már vagy ezerszer újra felkapták a TikTokon és az Instagramon, és sokan úgy hitték, hogy Aniston tette híressé.

Ez azonban nem így van, mivel a színésznőnek fogalma sincs, honnan származik a Jennifer Aniston-saláta receptje.

„Őszintén szólva soha nem tennék ennyi csicseriborsót egy salátába. Nem tesz jót az emésztőrendszernek. Az enyém akkoriban teljesen más volt. Aprított salátából, csirkéből, tojásfehérjéből, garbanzo babból, szalonnából és egy alap vinaigrette-ből állt.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés

A gyönyörű 53 éves színésznő a salátánál többre is nyitott a mindennapokban, hiszen az egészség a tévésztár számára az egyensúlyról szól, éppen ezért nem von meg magától semmit, amit megkíván.

Noha mint utólag kiderült, a Jennifer Aniston salátának semmi köze a színésznőhöz és az eredeti receptet már ő maga sem tudná pontosan összeállítani, így marad nekünk a „kamu” verzió, amit az alábbiak szerint lehet elkészíteni:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eating Healthy (@eatinghealthyfeed) által megosztott bejegyzés

A Jennifer Aniston-saláta:

  • 3,5 bögre főtt bulgur
  • 2-3 darab kisebb uborka kockázva
  • fél bögre aprított petrezselyem
  • fél bögre aprított menta
  • fél bögre kockára vágott lilahagyma
  • fél bögre durvára zúzott pisztácia
  • 1 konzerv csicseriborsó átmosva
  • 1 citrom leve
  • fél bögre extra szűz olívaolaj
  • fél bögre morzsolt fetasajt
  • ízlés szerint só és bors

Öntsd a hozzávalókat egy nagy tálba, keverd össze és élvezd!

Ajánljuk még