logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megtörte a csendet: emiatt támadt a komikusra a feldühödött aktivista

| Szerző: hirado.hu
Dave Chappelle-t élő show-ja közben támadta meg egy férfi, majd fogott rá fegyvert a Netflix Is A Joke fesztiválon.

Halálos fegyverrel való visszaéléssel vádolják azt a 23 éves férfit, aki a Netflix stand up show-ján a színpadon rávetette magát Dave Chappelle komikusra. Chappelle humorát és vicceit már évek támadja a transzközösség, emiatt a támadás után viccesen meg is jegyezte, hogy vélhetően egy transzférfi dönthette le a lábáról.

Az Isaiah Lee-ként azonosított férfi, kihallgatásán elmondta, hogy tettét a humorista LMBTQ közösséggel és hajléktalansággal kapcsolatos viccei “váltották ki”, miközben a férfi ragaszkodott ahhoz, hogy soha nem akarta bántani a humoristát.

“Egyedülálló apa vagyok, van egy ötéves fiam. Én is voltam hajléktalan, azt akartam, hogy Chapelle tudja, hogy ez nem vicc. Azt akartam, hogy tudja, hogy a poénjainak milyen hatása van azokra, akiket érint. Tudnia kell, hogy amit mond, az másoknak traumát okoz”

– nyilatkozta a férfi szombaton a Los Angeles-i Twin Towers büntetés-végrehajtási intézetben.

Lee azt mondta, hogy kikapcsolódni ment a stand up show-ra, de elborult az elméje, amikor az előadáson egy másik komikus szerinte viccet csinált a pedofíliából, ami visszaidézte benne a tizenéves korában történt zaklatása emlékeit.

Mint korábban beszámoltunk róla, a férfi váratlanul ugrott elő a tömegből és lökte fel a komikust, akire egy replika fegyvert szegezett. Bár a pisztoly nem volt igazi a csövébe egy kés pengéje volt erősítve.

Isaiah Lee-t egyébként a biztonsági őrök, és a nézők között tartózkodó Jamie Foxx színész szedte le Dave Chappelle-ről, aki nem sérült meg komolyabban, és folytatta a show-t. A támadót őrizetbe vétele előtt kórházba kellett szállítani, mivel súlyos karsérülést szenvedett a biztonsági emberekkel való dulakodás során.

Pár nappal ezelőtt a helyi rendőrség bejelentette, hogy a Chappelle-ügynek hála egy másik nyomozás is lezárulhat, miután a nagy publicitásnak hála egy többszörös szúrt sérülést szenvedő férfi, felismerte Lee-ben támadóját, aki december elején esett neki késsel egy átmeneti otthonban. Míg a komikusra való támadás esetében szabálysértési eljárás keretében folyik a nyomozás, addig Lee ellen a késelés miatt már gyilkossági kísérlet a vád.

A komikustársadalmat különösen felháborította az újabb erőszakos esett, hiszen még mindenkiben élénken él a március végi Oscar-balhé, ahol Will Smith felpofozta Chris Rockot, mert a humorista Smith felesége, Jada Pinkett Smith rovására sütött el egy ízléstelen viccet.

Ajánljuk még