logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felforrósodott a hangulat Tom Cruise és Jennifer Connelly között Cannes vörös szőnyegén

| Szerző: hirado.hu
A két sztár között látványosan működik a kémia.
(Fotó: MTI/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO)

Tömegek fogadták a cannes-i fesztiválpalotához vezető vörös szőnyegnél az új Top Gun-film két főszereplőjét, Jennifer Connellyt és Tom Cruise-t. A két színész szerelmeseket alakít a filmvásznon, és látva őket együtt a fesztiválon, biztosak lehetünk benne, hogy a filmben is működik majd közöttük a kémia.

A páros csupa mosoly volt a díszbemutatón, bár vélhetően a flört, csak a kameráknak szólt. Nem csoda egyébként, hogy Tom bókokkal halmozta el Jennifert, hiszen lenyűgözően mutatott az ezüst Louis Vuitton estélyiben. Tomnak sem volt oka panaszra, a fekete szmokingban különösen elegánsan festett.

(Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

A pár bevonulását egyébként a fesztivál eddigi leggrandiózusabb parádéja övezte, hiszen a francia és amerikai zászló színeit egyaránt idéző piros, fehér és kék füstöt húzó vadászgép kötelék repült el a tengerparti város felett.

Cruise-zal, aki három évtized után először tért vissza a fesztiválra, interjú is készült a vetítés előtt. A színész a filmezés iránti elkötelezettségéről beszélt, és felidézte, hogy egyik meghatározó élménye volt 18 évesen az 1981-ben készült Takarodó című film, amelyben George C. Scott-tal játszott. Később egy kérdésre válaszolva azt is elmondta: egy pillanatig sem kísértette meg a gondolat, hogy május 27-től a mozikban látható filmjét valamelyik streaming-szolgáltatásban forgalmazza.

Arra kérdésre pedig, hogy miért vállal olyan nagy kockázatot azzal, hogy maga játssza filmjei legveszélyesebb jeleneteit is, azt válaszolta:

“Gene Kellyt sem kérdezte senki, hogy miért táncol.”

Tom Cruise-t szerdán egyébként tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal tüntette ki a cannes-i filmfesztivál. Pierre Lescure, a fesztivál elnöke a fesztiválpalota Debussy termének színpadán, a vetítés kezdete előtt, meglepetésként jelentette be a díjat. A tiszteletbeli Arany Pálmát mindeddig csak tucatnyian kapták meg. A közönség állva tapsolta meg a díjat a kezében szorongató Cruise-t.

A Top Gun: Maverick díszbemutatóját 36 évvel a Top Gun után, lelkesen fogadta a cannes-i közönség, a deadline.com beszámolója szerint a film végén öt percig állva ünnepelték az alkotókat és a színészeket.

A kedden kezdődött 75. cannes-i filmfesztivál május 28-áig tart.

Ajánljuk még