logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szemétszedés közben találtak a milliókat rejtő hátizsákra Békés megyében

| Szerző: hirado.hu
Néhány héttel ezelőtt egy szemétszedési akció során, rejtélyes csomagra leltek a helyiek. A gazzal benőtt hátizsák több millió forintot és egyéb értékes tárgyakat rejtett.

Több mint egy évvel ezelőtt, az Angliából érkezett Terrence William Andrews nyugdíjas éveit Magyarországon és azon belül is Békésszentandráson szerette volna eltölteni. Így a brit férfi ebben a nagyközségben keresett magának otthont, öreg napjaira. Egy nap az idős úr rosszul lett a község határában és értékeivel teli hátizsákját elhagyta.

Major Attila önkormányzati képviselő által megszervezett szemétszedési akción, civilek segítségével tisztították meg Békésszentandrás területét az eldobált hulladékoktól. Szemétszedés közben a képviselő lánya vette észre az ütött-kopott hátizsákot – mondta el Lesfalvi Balázs alpolgármester.

„Amikor az akció résztvevői kinyitották a gazzal benőtt, immár többször elázott és megszáradt táskát, egy angol férfi pénzére, néhány okmányára, telefonjára és tabletjére találtak rá. A látszólag is nagy mennyiségű angol font mintegy kétmillió forintot tett ki” – olvasható a Békés megyei hírportálon.

A gazdátlan hátizsákot a helyi rendőrkapitányságra vitték, onnan pedig a békésszentandrási önkormányzat értéktárába került.

A közel 80 éves Terrence William Andrewsnak óriási szerencséje volt, mivel a hátizsákban talált elérhetőségek alapján, ha nehezen is, de az alpolgármesternek végül sikerült vele felvennie a kapcsolatot.

Telefonbeszélgetésük során az idős úr elárulta, hogy nyugdíjas éveire Magyarországon szeretett volna ingatlant vásárolni. Épp Békésszentandrást járta otthonkeresés céljából, amikor a település határában sétálva rosszul lett.

Mentővel kórházba szállították, a táska viszont a helyszínen maradt. A hátizsák több mint egy évig hevert az árok szélén, a különböző időjárási viszonyoknak kitéve. Kiderült, hogy az idős úrnak stroke-ja volt, amiből még a mai napig sem sikerült teljesen felgyógyulnia. Így betegsége miatt nem tud Magyarországra utazni a táskáért.

Ezek után az alpolgármester úgy döntött, hogy ő viszi el jogos tulajdonosának a hátizsákot. Feleségével és gyermekeivel az angliai Lutonba utazott, hogy visszaadja Terrence William Andrewsnak elhagyott értékeit.

Andrews többek között azt is elmesélte, hogy szerencsére az útlevele nem volt a táskában, így haza tudott térni Angliába, amikor már kicsit jobban lett a stroke után.

Az idős úr nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire hálás és mindent köszön a békésszentandrási embereknek. Tulajdonképpen az egész élete ebben a táskában volt.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még