logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Johnny Depp exfelesége miatt bukta több mint húszmilló dolláros gázsiját

| Szerző: hirado.hu
A világhírű színész hatalmas összeget kapott volna a hatodik Karib-tenger kalózai filmért is, de amint a Disney értesült az Amber Heardot családon belüli erőszak áldozataként bemutató cikkről, lemondott a közös munkáról Depp-pel – nyilatkozta a színész menedzsere hétfőn.

A  színész menedzsere, Jack Whigham a Depp volt felesége ellen indított rágalmazási perben elmondta, hogy a Disney elnöke, Sean Bailey és a Karib-tenger kalózai-filmsorozat producere, Jerry Bruckheimer 2016 körül szóbeli megállapodást kötött arról, hogy 22,5 millió dollárt (8,1 milliárd forint) fizetnek Deppnek a sorozat hatodik filmjéért.

A fent említett filmet végül soha nem forgatták le, így Depp sem ölthette magára többet az ikonikus kalózkapitány szerepét. A színész állítólag több, mint 300 millió dollárt (108,3 milliárd forint) keresett a sorozat öt filmjén.

Depp jelenleg a virginiai Fairfax megyei bíróságon perli 50 millió dollárra (közel 14 milliárd forint) exfeleségét, melynek kapcsán Winghamet hétfőn tanúként hallgatták meg. Depp azt állítja, hogy a Heard által 2018 decemberében írt cikk, mely a The Sun napilapban jelent meg, súlyosan károsítja az emberek róla alkotott képét.
Heard ugyan nem használta Depp nevét a véleménycikkben, de a színész szerint az írásban több egyértelmű utalás is volt a 2016-os válásukra, amelyekben exe családon belüli erőszakkal is vádolta, amiket Depp később tagadott.
Whigham szerint a véleménycikk „katasztrofális” hatással volt Depp karrierjére.
„A legrosszabb az egészben az volt, hogy a cikkben Ms. Heard egyes szám első személyben beszél a történtekről. Nem egy újságíró írta le a véleményét, hanem Ms. Heard kijelentette: ez történt velem!” – mondta a menedzser.
Johnny Depp a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei című film fotózásán (Forrás: Facebook.com)
Röviddel a véleménycikk megjelenése után Sean Bailey a Hollywood Reporternek elmondta, hogy a Disney nem szeretne Deppel dolgozni a kalóz eposz újabb részén. A Warner Bros. szintén kitette a színészt a már a magyar mozikban is bemutatott Legendás állatok és megfigyelésük franchise legutóbbi részéből, és Mads Mikelsenre cserélte le.
Wingham vallomása szerint Depp 2018 ősze óta alacsonyabb költségvetésű, független filmekben kapott csak szerepet, és 2020 óta egyáltalán nem is játszott semmiben.
Heard egyik ügyvédjének hétfői keresztkérdésére válaszolva Whigham elmondta, hogy a 22,5 millió dolláros gázsi, amelyet állítása szerint ő harcolt ki Deppnek, csak szóbeli megállapodás formájában köttetett a Disney-vel és a film producerével Jerry Bruckheimerrel, nem rögzítették külön szerződésben.
Depp a tárgyaláson korábban azt vallotta, hogy frusztrált volt, amiért nem tudott méltó módon „elbúcsúzni karaktereitől”, és hogy a sorozat első része óta szorosan részt vett Jack Sparrow karakterének kidolgozásában.
Depp 50 millió dolláros (18 milliárd forint) kártérítést követel a Heard ellen indított rágalmazási perében, mondván, hogy a véleménycikk tönkretette a karrierjét. Heard viszontkeresetet nyújtott be, azt állítva, hogy Depp többször is fizikailag bántalmazta a házasságuk előtt és alatt, és 100 millió dolláros kártérítést követel.

Ajánljuk még