logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Saját magának okozott sérüléseket a személyiségzavaros Amber Heard

| Szerző: hirado.hu
A bíróságon nyilatkozó pszichológus szakvéleményét támasztja alá egy rendőr, aki szerint semmilyen zúzódása nem volt a színésznőnek azelőtt, hogy monoklival az arcán besétált volna az őrsre.

Johnny Depp mellett tanúskodott az Amber Heard elleni rágalmazási perben Shannon Curry szakpszichológus, aki szerint a színésznő igen súlyos borderline szindrómában szenved és hisztrionikus személyiségzavar tipikus tüneteit mutatja.

Curry a rágalmazási perre készülve körülbelül 12 órát töltött Hearddel, amely során a színésznő több mentális egészségügyi tesztet is elvégzett. Miután pedig Heard egészségügyi feljegyzéseit, hangfelvételeit, fotóit és videóit is alaposan áttanulmányozta és kielemezte a teszteket, egyértelműen bebizonyosodott, hogy Heard ellenségességes, öntörvényű, ítélkező, és komoly dühkezelési problémákkal küzd.

Amber azt állítja, hogy 19 éves kora óta poszt traumatikus stressz szindrómával küzd és legalább húsz, ehhez kapcsolódó tünetet produkál, a pszichológus azonban tisztázta, hogy egyik tünete sem jellemzi ezt a betegséget, még a legsúlyosabb formáit sem.

Curry szerint Heard személyiségzavara gyerekkorából eredeztethető, és nem a Deppel való kapcsolata váltotta ki.

A hisztrionikus személyiségzavarban szenvedő betegek különösen sokat foglalkoznak a megjelenésükkel, amit arra használtak, hogy mindent megkapjanak, amit csak akarnak. Gyakori, hogy az ilyen személyiségzavarokkal küzdő emberek áldozati vagy hercegnői szerepet vesznek fel, és olyan történeteket kreálnak, amivel magukra tudják irányítani a figyelmet.

Emellett a borderline szindrómával küzdők, rettegnek attól, hogy elhagyják őket, és erőszakos eszközöket vetnek be annak érdekében, hogy valaki magára hagyja őket egy adott szituációban. Az ilyen betegségben küzdők nem rettenek el a fizikai erőszaktól, sőt később saját maguknak okoznak sérüléseket, majd a jogrendszerrel fenyegetőzve a másik ellen fordítják az aktuális szituációt.

A fentebbieket bizonyítja egy Los Angeles-i rendőr vallomása is, akit azelőtt hívtak ki az egykori pár házához 2016-ban, hogy Heard egy hatalmas zúzódással az arcán távoltartási végzést kért Depp ellen családi belüli erőszakra hivatkozva. A rendőr most a bíróságon azt vallotta, hogy bár Heard szerint férje egy mobiltelefonnal dobta meg,

ő sem dulakodás nyomát nem látta a házban, sem horzsolás, seb, zúzódás nem volt a színésznőn.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, ádáz csatatérré változott Amber Heard és exférje, Johnny Depp Virginia államban kilenc napja elkezdődött rágalmazási pere, melyben az egykori sztárpár egymást vádolja családon belüli erőszakkal. A héttagú esküdtszék tanúk sorát hallgatja meg, hogy valós képet kapjanak a viharos románcról, ami egy filmforgatáson kezdődött és a bíróságon ért véget 2017-ben.

Depp jelenleg egy 2018. decemberi The Washington Post-cikk miatt perli 50 millió dollárra (közel 14 milliárd forint) Heardöt. A színésznő ebben arról vallott, milyen következményekkel kellett szembenéznie, amiért nyíltan beszélt az őt ért párkapcsolati erőszakról. Bár Amber nem nevezi meg a cikkben Deppet, a színész ügyvédje szerint mindenki számára egyértelmű volt, hogy kire utal írásában Heard.

Depp továbbra is azt állítja, hogy sosem volt erőszakos Hearddel és az ellene felhozott vádak egy jól kidolgozott álhír részét képezik, mely az exfeleség karrierjét akarja előmozdítani.

Ajánljuk még