logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hencegett a rablással az interneten – negyven év börtön vár a tolvajra

| Szerző: hirado.hu
Egy 30 éves brooklyni férfit rablás vádjával ítélt el az esküdtszék, miután az ügyészek szerint ő és három tettestársa tavaly februárban kirabolt egy Chanel üzletet Manhattanben. Több mint 200 000 dollárnyi (megközelítőleg 66 millió forint) árut loptak el, a büntetés 40 év is lehet.

Gabrielle Chanel, a Chanel ház alapítója forog a sírjában – szokták mondani, jó, hogy nem élte meg, mi történt a márka egyik exkluzív üzletében, New Yorkban. A rablás még tavaly februárban történt, most azonban ítéletet hoznak az ügyben – írta a Fox News. A férfinak nem volt szerencséje, mert a biztonsági kamera rögzítette a rablás minden pillanatát.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHANEL (@chanelofficial) által megosztott bejegyzés

 


Az ipari kamera képeiből jól kivehető, hogy hányan vannak, mit viselnek a rablók. Bár kapucnis pulóverben voltak, még azt is meg lehet számolni – ha lelassítjuk a felvételt –, hogy pontosan honnan, mit vettek el a polcokról Manhattanben. A felvételeket átadták a New York-i rendőrségnek, a Sky News pedig közzétette.

A brooklyni férfi a közösségi média felületein hencegett a fogással és árulta is a luxuscikkeket, elsősorban női táskákat. A ritka csecsebecsék ára átszámítva darabonként körülbelül 1,3–2,9 millió forint.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHANEL (@chanelofficial) által megosztott bejegyzés

A 30 éves Eric Spencer és a három másik gyanúsított betört egy Chanel üzletbe, és letépték a táskákat az áruház biztonsági kábeleiről. Amikor Spencerhez egy fegyveres biztonsági őr odalépett, a férfi a derékpántjához nyúlt, hogy azt a benyomást keltse, fegyvere van, ami arra késztette az áruház személyzetét, hogy hátráljon – áll az Egyesült Államok kerületi ügyészi hivatala által kedden kiadott közleményben.

Az esküdtszék lopásra való felbujtás és egy rendbeli rablás elkövetése miatt ítélkezett, a lehetséges maximális büntetés minden egyes vádpontra 20 év börtönbüntetés is lehet. Az ítélethirdetés tervezett időpontja június 30. – olvashatók a további részletek a hivatal oldalán.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még