logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Villámgyors golfkocsival száguldozhat birtokain Erzsébet királynő

| Szerző: hirado.hu
A 95 éves uralkodót egy luxuskategóriás Mercedes modellel lepték meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Vadonatúj járgánnyal parkol II. Erzsébet windori kastélya garázsában. A golfkocsit a dán Garia gyártó tervezte a Mercedes-Benzzel együttműködve. A királynőe birtokára két héttel ezelőtt érkezett meg a kocsi. Az elektromos jármű akár 70 kilométer per órás sebességet is képes elérni, és egy töltéssel nagyjából 80 kilométert lehet vele megtenni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Garia Golf and Leisure Cars (@gariagolfcar) által megosztott bejegyzés

A People magazinnak nyilatkozó forrás szerint a golfkocsi tökéletes a királynőnek, akinek az utóbbi hónapokban köztudottan nehezére esik a mozgás. Az áprilisban 96. életévét betöltő uralkodó többnyire botra támaszkodva jelenik meg nyilvános eseményeken, legutóbb néhai férje, Fülöp herceg megemlékezésén vett részt.

A szertartáson a királynő láthatóan a könnyeivel küszködött, ami nem meglepő, hiszen néhai férje 73 évig volt hű társa, házasságukból négy gyermek született: Károly, Anna, András és Eduard, akik mind megjelentek Erzsébet oldalán a westminsteri apátságban tartott istentiszteleten.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Nem a bot és az új golfkocsi az egyetlen, amivel igyekeznek megkönnyíteni II. Erzsébet életét. Néhány hete skóciai otthonába, a balmorali kastélyba már beszereltek egy kerekesszék szállítására alkalmas liftet, és a biztonsági rendszert is megerősítették.

Közel 96 évesen figyelemre méltó, hogy a királynő mennyire elkötelezett a feladatai iránt a mai napig. De már nem olyan mozgékony, mint egykor volt és elkerülhetetlen, hogy a munkáját már nem tudja maradéktalanul elvégezni. Teljesen érthető, hogy a palota mindent megtesz a kényelméért, és a napirendjét is ennek függvényében alakítják

– reagált a Hello magazin királyi rovatának szerkesztője a hírre, miszerint II. Erzsébet feltételezhetően kerekesszékben közlekedik otthonában.

A királynő egyébként március elején úgy döntött, hogy végleg lemond londoni otthonáról, a Buckingham-palotáról, ahonnan a pandémia miatt tette át székhelyét a windsori kastélyba. A Buckingham-palotában 2027-ig renoválási munkák zajlanak, így egyébként sem javasolták volna az uralkodónak a visszaköltözést.

Ajánljuk még