logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Titanic örök kérdése – Jack még ráfért volna Rose mellé az ajtóra?

| Szerző: hirado.hu
Huszonöt év telt el azóta, hogy a Titanic „kikötött” a mozikban, de a film egyik legfontosabb jelenete a mai napig megosztja a rajongókat.

A James Cameron rendezésében készült 1997-es film a maga idejében tartolt az Oscaron, tizenegy díjat zsebelt be, többek között a legjobb filmnek járót is. A Titanic egyik legjelentőségteljesebb pillanata volt, amikor főszereplőnk, a Leonardo DiCaprio által alakított Jack feláldozza magát, hogy megmentse szerelmét Rose-t, akit Kate Winset játszott.

A rajongók a Titanic premiere óta vitatkoznak arról, hogy Jack vajon elférhetett-e volna a jeges óceánban lebegő ajtólapon Rose mellett? A kérdés egy nemrég feltöltött TikTok videó miatt merült fel újra.

A felvételen az 1997-es filmből származó kellékajtó látható, amit a floridai Walt Disney World Resortban állítottak ki. A rajongók heves eszmecserébe kezdtek a videó láttán – írja a NY Post.

@jtallan Did you know this? I love the history and facts in #disney #titanic #titanicmovie #titanicdoor #disneyparks #disneyworld #disneysprings #jtallan @disneyparks @disney ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

„Ezen az ajtón tényleg csak egy személynek volt hely!”

– jelentette ki az egyik TikTok felhasználó, mire egy másik közölte, hogy szerinte mindketten elfértek volna. Az internetezők között továbbra sincs egyetértés, de James Cameron egy korábbi interjújában leszögezte, hogy számára ez sosem volt kérdéses és butaságnak tartja, hogy emberek erről két évtizeddel a film után is vitatkoznak.

„A válasz nagyon egyszerű: a forgatókönyv 147. oldalán az áll, hogy Jack meghal. A Titanic a halálról és a veszteségről szól, nem menthetjük meg a főszereplőt csak azért, hogy boldog befejezést adjunk egy tragikus eseményt feldolgozó filmnek.”

Cameron később elárulta, hogy a film elkészítésével a közönséget az élő történelemmel kívánta szembesíteni. A rendező a szerelmi szálat egy történet leginkább lebilincselő részeként jellemezte. Jack és Rose szerelme, majd ennek tragikus vége megérteti a nézőközönséggel az 1912-ben történt tragédia súlyát.

Ajánljuk még