logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szebbnél szebb ruhakölteményeikben licitáltak egymásra a sztárok a SAG-díjátadó vörös szőnyegén

| Szerző: hirado.hu
Hollywood színe-java felvonult Santa Monicában az amerikai televíziós és filmszínészek céhének 28. alkalommal megrendezett díjátadóján.

A siket családban felnővő halló gyermekről szóló CODA nyerte el az amerikai televíziós és filmszínészek céhének (SAG-AFTRA) fődíját. A filmes produkciók mezőnyéből Jessica Chastain vehette át a legjobb színésznő díját a Tammy Faye szemei című filmért, a Richard király címszerepéért pedig Will Smith kapta a legjobb színész trófeáját.

A műsorvezető és jelölt, majd díjazott: Jessica Chastain színművésznő egy gyöngyházfényű Dior kosztümöt viselt.

Lady Gaga, akit a “House of Gucci” című filmre jelöltek, elegáns fehér ruhában és rózsaarany kristály mídert választott. A minimális, mégis feltűnő megjelenést drámai virágos gyémánt nyaklánc (Tiffany & Co.) és matt ezüst szemhéjfesték egészítette ki. Armani Privé ruhát viselt.

A televíziós mezőnyből a vígjátéksorozatok díját az amerikaifutball-csapathoz került brit edzőről szóló Ted Lasso szereplőgárdája kapta, emellett a főszereplő Jason Sudeikist is díjazta a színészcéh. A drámai sorozatok közül az HBO Utódlás című népszerű szériájának szereplőgárdája nyert. A minisorozatok színészi díjait Kate Winsletnek (Easttowni rejtélyek) és Michael Keatonnek (Dopesick) ítélték oda.

A Nyerd meg az életed CÍMŰ dél-koreai Netflix-sorozat férfi és női főszereplője ugyancsak díjat kapott a színészektől. A széria kaszkadőrcsapata is díjazott lett a vígjátékmezőnyben, a drámai sorozatoknál pedig a legjobb kaszkadőrcsapat díját a Nincs idő meghalni című Bond-film gárdája nyerte el.

A gálán a 76 éves, ötszörös SAG-díjas Helen Mirren életműdíjat kapott a színészcéhtől. “Hosszú ideje annak, hogy csatlakoztam a mi csepűrágókból és vagabondokból álló táborunkhoz. És nektek, színészeknek akarok köszönetet mondani” – fogalmazott az Oscar-díjas színésznő.

A filmek mellett, kétségtelenül a sztárok ruhakölteményein volt a hangsúly. A krémszínű szőnyegen szebbnél szebb ruhákban lejtettek végig Hollywood A-listás színészei, mintha csak egymásra licitáltak volna. Díjat sajnos páratlan divatérzék kategóriában nem osztottak az este, de szó és szájtátás nélkül semmiképpen nem lehet elmenni egy-egy kreáció láttán.

Vanessa Hudgens mentazöld, selyem Versace ruhában

Vanessa Hudgens SAG-díjátadó. MTIEPA/CAROLINE BREHMAN

Kerry Washington egy rikító sárga, sellőfazonú Celia Kritharioti ruhában

Kerry Washington a SAG-díjátadón. EPA/CAROLINE BREHMAN

Cate Blanchett fekete, mélyen dekoltált Armani ruhában

Kate Blanchett a SAG-díjátadón. EPA/CAROLINE BREHMAN

Jared Leto babakék selyem Gucci öltönyben

Jared Leto a SAG-díjátadón. EPA/CAROLINE BREHMAN

Reese Witherspoon fekete Schiaparelli ruhában halványkék szalaggal átkötve

Reese Whiterspoon SAG-díjátadón. EPA/CAROLINE BREHMAN

A színészcéh díjait a SAG-AFTRA színész érdekvédő szervezetbe tömörült tagság szavazza meg. A színészek alkotják az amerikai filmakadémia legnagyobb szavazóbázisát, ezért a SAG díjai jó előrejelzői az Oscar-díjaknak. A SAG fődíjas filmje gyakran – bár nem minden esetben – a legjobb film díját is elnyeri az Oscar-díjátadón.
Az idei Oscar-gálát március 27-én rendezik meg.

Ajánljuk még