logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Legendás színészről forgat új filmet az Indiana Jones rendezője

James Mangold életrajzi filmet rendez Buster Keatonről.

Miután az Indiana Jones 5 munkálatai a vége felé tartanak, Mangold már az új produkcióra irányítja figyelmét, amely Hollywood egyik legendás alakjának életéről szól – értesült a deadline.com.

A Buster Keaton színész, rendező (1895-1966) életét feldolgozó alkotás rendezője és producere is Mangold lesz, a film a 20th Century Studiosnál készül. Alapjául Marion Meade könyve, a Buster Keaton: Cut to the Chase című életrajz szolgál.

Az amerikai mozi ikonikus alakja, Joseph Frank “Buster” Keaton a némafilm hajnalának űttörője volt, a mai napig a filmtörtének egyik legnagyobb komikusaként tekintenek rá. Az Ifjabb Sherlock detektív (1924) és A Generális (1926) című klasszikusokban mutatott kaszkadőri teljesítménye máig lenyűgöző.

Mangold tökéletes választás Keaton élettörténetének feldolgozásához, mivel hihetetlen látványvilágot teremtett például a Börtönvonat Yumába, a Logan, Az aszfalt királyai vagy a közelgő Indiana Jones 5 filmekben, valamint olyan gazdag jellemrajzokkal teli, kiegyensúlyozott történeteket rendezett, mint a Johnny Cashről szóló, A nyughatatlan című Oscar-díjas alkotás.

Ajánljuk még