logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így néz ki az atombomba feltalálójaként a hollywoodi szívtipró

| Szerző: hirado.hu
Christopher Nolan új filmje az Oppenheimer, igazi sztárgárdát vonultat fel, a stábhoz pedig újabb A-listás színész csatlakozott.

Megérkezett az első fotó Robert J. Oppenheimer filmbéli alteregójáról, Cillian Murphyről. A színész fekete-fehér fotón, kalappal, cigarettával a szájában látható, ami szinte pontos mása egy régi képnek, ami a tudósról készült.

Az Oscar-jelölt rendező az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet. A főszerepben a Peaky Blindersből ismert Cillian Murphyt láthatjuk majd, a tudós feleségét pedig Emily Blunt alakítja. A sztárszínészeket felvonultató filmben szerepelni fog még Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett, Jack Quaid és a legfrissebb stábtag, Kenneth Branagh is, aki Belfast című filmjével három Oscar-díjra is jelöltek az idén.

Oppenheimer (1904-1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében. A forgatókönyv részleteit nem osztották meg a nyilvánossággal, de Nolan valószínűleg arra koncentrál majd, hogyan folyt a nukleáris fegyver kifejlesztése a Manhattan-terv tudósaival. Ezt támasztja alá, hogy a százmillió dolláros (31 milliárd forintos) költségvetésű filmet forgalmazó Universal Pictures olyan “epikus thrillerként” festette le a produkciót, amely feltárja a közönség előtt a paradoxont: Oppenheimernek “kockáztatnia kellett, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmenthesse”.

Az Oppenheimer címet viselő mozit úgy tudni az év első felében kezdik el forgatni és várhatóan 2023 júliusában mutatják majd be a nézőközönségnek.

Ajánljuk még