logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Meg Ryan és Dennis Quaid 29 éves fia Hollywood új kedvence

| Szerző: hirado.hu
Jack szerepet kapott Christopher Nolan hollywoodi nagyágyúkkal tűzdelt új mozijában.

Jack Quaid le se tagadhatná híres szüleit, de nem csak a genetikát örökölte tőlük, hanem tehetségét is a kamerák előtt. Meg Ryan és Dennis Quaid egyetlen közös gyermeke nyílegyenesen célba vette az A-listás filmsztárok csoportját. Jack 20 évesen kóstolt bele először a filmiparba, 2012-ben debütált Az éhezők viadala egy kisebb szerepében, majd sorra érkeztek a felkérések.

Legutóbb az idén mozikba került Sikoly című horrorban játszott, ami a rendező Christopher Nolan figyelmét is felkelthette, ugyanis szerepet ajánlott a most 29 éves fiatalembernek a készülő Oppenheimeről szóló filmjében – írja a Just Jared.

Az Oscar-jelölt rendező az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet. A főszerepben a Peaky Blindersből ismert Cillian Murphyt láthatjuk majd, a tudós feleségét pedig Emily Blunt alakítja. A sztárszínészeket felvonultató filmben szerepelni fog még Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett és a legfrissebb stábtag, Jack Quaid is.

Oppenheimer (1904-1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében. A forgatókönyv részleteit nem osztották meg a nyilvánossággal, de Nolan valószínűleg arra koncentrál majd, hogyan folyt a nukleáris fegyver kifejlesztése a Manhattan-terv tudósaival. Ezt támasztja alá, hogy a százmillió dolláros (31 milliárd forintos) költségvetésű filmet forgalmazó Universal Pictures olyan “epikus thrillerként” festette le a produkciót, amely feltárja a közönség előtt a paradoxont: Oppenheimernek “kockáztatnia kellett, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmenthesse”.

Az Oppenheimer címet viselő mozit úgy tudni az év első felében kezdik el forgatni és várhatóan 2023 júliusában mutatják majd be a nézőközönségnek.

Ajánljuk még