logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Perel Halyna Hutchins férje: Alec Baldwin meggondolatlanul lelőtte és megölte a feleségem

| Szerző: hirado.hu
A lelőtt operatőr családja többek között Baldwint okolja a tragédiáért.

Beperelte a Rust cimű film operatőrének családja Alec Baldwint. A színész tavaly októberben egy a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt, és eltalált két embert. A 42 éves Halyna Hutchins halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani, ő túlélte a balesetet.

A tragédiát megelőző másodpercekben Baldwin egy templomi lövöldözős jelenetre készült, akkor fogta meg az előre kikészített fegyvert, egy 45-ös kaliberű Colt revolvert és egyenesen Halyna felé irányította, hogy beállítsák a megfelelő szöget a felvételhez.

Santa Fe, 2021. október 22.
Alec Baldwin amerikai színész telefonál az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

A színész decemberben exkluzív interjút adott az ABC-nek, melyben azt állította, hogy az éles lőszerrel megtöltött fegyver, amiről úgy tudta, hogy hatástalan, magától sült el, és ő nem húzta meg a ravaszt.

“Tudom, hogy valaki felelős azért, ami történt, de nem tudom megmondani, hogy ki az, csak azt, hogy nem én!”

– nyilatkozta akkor Baldwin, aki egészen biztos volt benne, hogy Hutchins családja nem fogja őt hibáztatni a történtekért.

Halyna családja legutóbb tavaly novemberben nyilatkozott a tragédia kapcsán, akkor az elhunyt operatőr ukrán származású édesapja, Anatolij Androsovics a The Sun magazinnak azt mondta, hogy elhunyt lánya 9 éves fia szintén összetört, teljesen elveszett az édesanyja nélkül.

“Még mindig hihetetlen, hogy Halyna meghalt, az édesanyja pedig majd megőrül a gyásztól. De Alec Baldwint nem teszem felelőssé, a felelős a fegyvermester, aki a kezébe adta a pisztolyt.”

Hogy jogi lépéseket tesz-e a család, arról azt nyilatkozta, hogy ezt Halyna férje dönti majd el, aki mint kiderült a per mellett határozott.

A kedden beadott dokumentumokban Matthew Hutchins saját és fia nevében perli Baldwint, aki “meggondolatlanul lelőtte és megölte a feleségét”. A panasz szerint Baldwin és a stáb elmulasztotta a biztonsági ellenőrzéseket és az alapvető fegyverbiztonsági szabályokat sem tartották be, miközben valódi fegyvereket használtak a Rust című film elkészítéséhez, ami így végzetes következményekkel járt. Kiemelik a tényt, hogy néhány órával a tragédia előtt a stáb hat tagja mondott fel a rossz munkakörülmények miatt. A baleset előtt már háromszor elsültek a kellékfegyverek, a kellékekért felelős szakember, aki ezelőtt csak egy filmen dolgozott ebben a munkakörben, mégsem cserélte le a fegyvert.

“Halyna megérdemelte volna, hogy éljen! Ez a per igazságot akar a túlélők veszteségeiért, és felelősségre vonja azokat, akik Halyna tragikus halálát okozták”

– olvasható a dokumentumban.

Az új-mexikói hatóságok továbbra is vizsgálják, hogyan került a forgatásra éles lőszer. Egyelőre nem történt vádemelés.

A pernek, amelyben a vádlottaktól meg nem nevezett kártérítést követelnek, Baldwinon kívül két tucat alperese van, köztük a fegyverszakértő Hannah Gutierrez Reed és David Halls rendezőasszisztens.

Akár 18 hónap börtönt is kaphat Baldwin

A filmsztárnak produceri minősége miatt komoly vádakkal kell majd szembenéznie. A törvények szerint a film producere egyetemlegesen felel mindenért, ami a munka során történik. Baldwin pedig nem csak egyik producere a készülő alkotásnak, hanem úgynevezett executive producere, vagyis egyfajta főgyártásvezető. Ő tehát nemcsak a végzetes hiba elkövetéséért vonható felelősségre, hanem azért is, ha netán alkalmatlan embert vettek volna fel, mondjuk kellékesnek. Így akár 18 hónapra is rács mögé kerülhet.

A film fővilágosítója is perli Alec Baldwint

A Rust című film fővilágosítója hanyagság miatt perli nem csak a produkciós céget, de a fegyvermester és a segédrendező mellett Alec Baldwint is.

A Rust című film technikusa, Serge Svetnoy volt az első tavaly novemberben, aki benyújtotta a bíróságra a dokumentumokat, és hanyagságért perli a produkciót, a finanszírozókat, Alec Baldwint, a fegyvermester, Hannah Gutierrez Reedet, és a rendezőasszisztenst, David Hallst.

„Ezt az incidenst a vádlottak hanyagsága és mulasztása okozta, mindegyiküké, csak úgy ahogy megbízóiké, főnökeiké és munkaadóiké. Egyszerűen megfogalmazva, semmi oka nem volt annak, hogy éles lőszert tegyenek abba a 45-ös Coltba, az hogy éles golyó volt benne, mindenkit veszélyeztetett a Rust a forgatásán.”

– olvasható a beadványban.

Ajánljuk még