logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Akiért Catherine Deneuve is könnyet ejtett, eltemették Gaspard Ulliel francia fimszínészt

| Szerző: hirado.hu
Gyermekszínészként kezdte, később úgy „kinőtte” magát, hogy Párizsból Hollywoodba tette át a székhelyét. Ma a filmvilág végső búcsút vett a síbalesetben roppant fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt sztártól, Gaspard Ulliel-től.

Ma délelőtt Párizsban, a Saint-Eustache-templomban kísérték utolsó útjára a franciák egykori üdvöskéjét – írja a Paris Match.

(Fotó: EPA/Ian Langsdon)

A művész a privát életben kedvelte a letisztult formákat és a rendet. Sokat várt tőle a világ, a rajongók és a filmszakma egyaránt, így mérhetetlen a veszteség a színész halála – fogalmazott az egyik riporter. A legtöbben talán arra a karizmatikus férfimodellre emlékeznek, aki a Bleu de Chanel parfümjét népszerűsítette. Ez csak egy a sok lehetőségből, ahol megmutathatta rátermettségét és érzékenységét. A világhírű illat népszerűsítéséhez készült videó is, melyet az Oscar-díjas Martin Scorsese rendezett.

Egy producer édesanya és egy stylist édesapa gyermekeként született Boulogne-Billancourt-ban, és hamar megtalálták azok a feladatok, amelyekre nem is készült igazán. Sors – mondják egyszerűen a franciák. Gaspard Ulliel-nek ez volt megírva a sors nagykönyvében, hogy fiatalon játszhatott Monica Beluccival, majd Isabelle Rossellinivel, Audrey Tautou színésznőkkel. Hosszú lenne a felsorolás, hiszen húsz filmben jegyzik a nevét.

Emlékezetes, ahogyan Yves Saint Laurent divattervezőt alakította, hihetetlenül pontosan, átütően, Chanel modellként, ami miatt sokan felháborodtak. Nem ez volt az egyetlen filmszerepe, amire felkapta a szakma a fejét. A Hannibal ébredése című alkotás sokak szerint nagy falat volt a feltörekvő hollywoodi sztárnak, vegyes volt a fogadtatása is. Anthony Hopkins után a kritikusok szerint sem volt egyszerű a feladata.

Elismerték Cannesban, és megkapta a Cesar-díjat, de a magánéletében kevesebb fény ragyogta be. Tavaly különvált Gaelle Pietri francia modell-énekestől, akivel 2016-ban fiuk született. Szomorú, hogy a kisgyermek, Orso, apa nélkül nő majd fel. A sajtó akkor is szerette, ha falta a nőket vagy kedvelte a veszélyt, talán ez lehetett a veszte. Sokan az új Belmondót látták benne, de a történet január 19-én véget ért az Alpokban.

„Egyszerre volt könnyű és komoly, mint a hangja, nagyon szép. Egyszerű volt, kedves, csupa édes és kecses. Boldognak tűnt azzal, amin keresztül ment, és ez látszólagos derűt adott neki. Egyedülálló szépségéből bizonyos erő is áradt” – emlékezett meg a Paris Match oldalán Gaspard Ulliel-ről Isabelle Huppert színésznő.

(Fotó: EPA/Ian Langsdon)

A színész január 18-án kedden szenvedett síbalesetet az Alpokban. A helyi France Bleu adó jelentette, hogy a kék jelzésű sípálya-kereszteződésben Ulliel egy másik síelővel ütközött össze, és fejsérülést szenvedett. A helyszínről helikopter vitte a grenoble-i kórházba, sérüléseit azonban nem élte túl, szerdán elhunyt.

Az Independent, a Vouge és számos sajtótermék emlékezett összeállítással a fiatal művészre.

A címlapfotón Catherine Deneuve színésznő, aki szintén részt vett a balesetben elhunyt színész temetésén (EPA/Ian Langsdon)

Ajánljuk még