logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Királyi Gárda Katalin hercegnét szeretné megtenni új ezredesüknek

| Szerző: hirado.hu
Az a hír járja, hogy Vilmos felesége veszi át a kegyvesztett András egyik legfontosabb feladatát.
(Fotó:MTI/EPA/NEIL HALL)

Cambridge hercegnéje lehet a Királyi Gránátos Gárda új ezredese, miután York hercegéttől nemrég minden a brit királyi családban betöltött pozícióját, illetve katonai múltjából eredő titulusait megvonták.

A szankciókra azért volt szükség, mert a 61 éves hercegre polgári per vár az Egyesült Államokban, miután egy amerikai nő szexuális támadás vádjával keresetet nyújtott be ellene.

András yorki herceg 2019. szeptember 7-én.
MTI/EPA/Julien Warnand

Mivel a Gránátos Gárda ezredes nélkül maradt, felmerült a kérdés, ki lehet a méltó utód?

András 2017-ben örökölte meg a tisztséget néhai édesapjától, Edinburgh hercegtől, aki abban az évben vonult nyugdíjba. 2019-ben aztán a herceg önként vonult vissza minden a brit királyi család magas rangú tagjaként végzett közéleti tevékenységétől, miután a polgári pert indító Virginia Giuffre megvádolta őt szexuális zaklatással.

A Királyi Gránátos Gárda egyik magas rangú tagja a The Sunday Timesnak elárulta, hogy a minden tag támogatja Katalin cambridge-i hercegné kinevezését.

Mindannyian csodáljuk, ahogyan beilleszkedett a királyi családba. Mintha mindig is oda tartozott volna. Minden királyi kötelezettség, amit valaha elvállalt, azt elszántan megcsinálta és mi ilyen elkötelezett vezetőt szeretnénk az oldalunkon tudni.

Katalin kinevezéséről a királynő és a Gárda dönt majd, de amennyiben a hercegné elvállalja a titulust, úgy ő lesz a második női ezredes a Királyi Gránátosok 366 éves történelme során.

Ajánljuk még