logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bárki összefuthat velük Budapest utcáin - hollywoodi színészek, akik hazánkban forgatnak

| Szerző: hirado.hu
Egy netflixes sikersorozat teljes stábja és egy újabb hollywoodi szuperprodukció is Magyarországon készül.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ben Barnes (@benbarnes) által megosztott bejegyzés

Elkezdődött a nagysikerű Árnyék és Csont című Netflix sorozat második évadának forgatása Budapesten. A Leigh Bardugo regényeiből készült Shadow and Bone című sorozat a 19. századi Oroszország ihlette környezetben játszódik, természetfeletti erőkkel is rendelkező szereplői a sötétség ura ellen küzdenek.

A férfi főszereplőt alakító Ben Barnes napok óta posztol közösségi oldalán a fővárosból, sőt, Budapesten sétálgatva készítette el azt a videót is, melyben megköszöni, hogy már két millión követik az oldalon.

A nyolc részből álló első évadot szinte teljes egészében Magyarországon forgatták, a felvételek 2019 őszétől 2020 tavaszáig mintegy fél éven át tartottak. A budapesti stúdiókon, illetve a többnyire főváros környéki külső helyszíneken kívül a keszthelyi Festetics-kastélyban zajlottak forgatások, az épület és annak belső tere a filmbéli cár kis palotájaként jelenik meg, digitálisan négy hagymakupolás toronnyal is kiegészítve.

Mindeközben Etyeken is készül valami, erről már Varga Mihály pénzügyminiszter posztolt egy sejtelmes fotót. A képen Laurence Fishburne-nel, a Matrix sztárjával fog kezet, de a szemfülesek kiszúrhatták, hogy az Oscar-díjas Casey Affleck, Ben affleck öccse áll a kép jobboldalán. A két színész a Slingshot című sci-fit forgatja hazánkban, melyet Mikael Håfström rendez. A történet egy asztronauta drámáját mutatja be, aki a Szaturnusz holdjára, a Titánra tartó küldetés során próbál túlélni.

A Variety információi szerint a film munkálatai december elején kezdődtek a Korda Stúdióban és Budapest környékén.

Ajánljuk még