logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Válik a hercegnő, miután férjét a tengerparton fotózták le a szeretőjével

A képek megjelenése után bejelentette a válását Krisztina infánsnő, VI. Fülöp spanyol király fiatalabbik nővére.
Krisztina spanyol hercegnő, VI. Fülöp király nővére és férje, Inaki Urdangarin az észak-spanyolországi Vitoriában 2019. december 25-én. A hercegi pár 2022. január 24-én bejelentette, hogy különválnak, miután néhány napja egy spanyol magazin képeket közölt Urdangarinról, amint kéz a kézben sétál egy másik nővel a tengerparton.
(Fotó: MTI/EPA-EFE/David Aguilar)

A spanyol közvéleményt nem érte váratlanul a bejelentés, miután a múlt héten a Lecturas című spanyol bulvármagazin fényképeket közölt Inaki Urdangarinról, a király sógoráról, amint egy ismeretlen nővel kézen fogva sétál a francia tengerparton.

“Közös megegyezéssel úgy döntöttük, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat. Gyermekeink iránti elkötelezettségünk töretlen”

– fogalmazott ezután rövid közleményében a házaspár.

Krisztina hercegnő és férje 1996-ban az atlantai olimpián ismerkedett meg, ahol Urdangarin a spanyol kézilabda-válogatott tagjaként szerepelt. 1997-ben kötöttek házasságot Barcelonában, négy gyermekük született, akik közül hárman már nagykorúak.

Egy 2011-ben kirobban korrupciós botrányban mindketten a vádlottak padjára kerültek, Krisztinát felmentették a kétrendbeli adócsalás vádja alól, azonban Urdangarint öt év 10 hónapos börtönbüntetésre ítélték közpénz elsikkasztása, csalás, hűtlen kezelés és befolyással üzérkedés miatt 2018-ban.

A férfit büntetése egy részének letöltése után tavaly tavasszal szabadlábra helyezték, azóta a baszkföldi Vitoriában él és egy ügyvédi irodában végez közérdekű munkát. Krisztina hercegnő azonban nem költözött vele, továbbra is Genfben él, ahol a katalán CaixaBank alapítványának alkalmazásában áll.

Nem ez az első hivatalos különválás a spanyol királyi családban, VI. Fülöp másik nővére, Elena 2010-ben vált el férjétől Jaime de Marichalartól.

Ajánljuk még