logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A pókok ezentúl rettegni fognak a Dumb és Dumber sztárjától

| Szerző: hirado.hu
Jeff Daniels hatalmas megtiszteltetésnek veszi, hogy a tudósok róla nevezték el az újonnan felfedezett élősködőt.

A 66 éves színész eddigi pályafutása alatt, olyan nagysikerű filmekben játszott, mint a fent említett Dumb és Dumber, a Kedvenc marslakóm, a 101 kiskutya, Becéző szavak vagy a pókfóbiások körében kevésbé népszerű 1990-es Arachnophobia – Pókiszony című horror.

A Jeff Danielsről elnevezett parazitának pedig a színész utóbbi munkásságához van köze, a kutatók ugyanis egy kifejezetten tarantulákat támadó fonalférget azonosítottak, aminek Tarantobelus jeffdanielsi lett a becsületes neve – írja a NY Post.

Amikor először hallottam, hogy egy újonnan felfedezett fonálféregfajt neveztek el rólam, arra gondoltam: Miért? Van valami hasonlóság? Őszintén szólva, megtisztelő volt számomra az irántam és az Arachnophobia iránti tiszteletadásuk. Megmosolyogtatott. És persze Hollywoodban addig nem is vagy igazán sikeres, amíg nem ismerik el a parazitológia területén dolgozók

– viccelődött a színész.

Az élősködő fonalférgek a pókok szájszervein található baktériumokkal táplálkoznak, majd idővel teljesen megbénítják a csáprágókat, ezzel ellehetetlenítve az állatok táplálkozását, amik így szépen lassan éhen pusztulnak.

Ajánljuk még