logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Anne Hathaway épp olyan, mintha Az ördög Pradát viselből lépett volna elő

| Szerző: hirado.hu
Éveket fiatalított rajta a régi jól bevált frizura és stílus.

A Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt és Stanley Tucci főszereplésével készült Az ördög Pradát visel című film rendkívüli sikernek örvendett, ami a divatot még talán a Szex és New Yorknál is jobban a középpontba helyezte.

A ruhák, melyekre közel egymillió dollárt költöttek a költségvetésből, a mai napig is ikonikusnak számítanak, pedig a jelmeztervező Patricia Fieldnek nem volt egyszerű dolga. Sok nagy márka nem akarta, hogy ruhái szerepeljenek a filmben, mivel a Vogue eredeti főszerkesztője, Anna Wintour nem nézte jó szemmel, hogy róla készítenek filmet.

via GIPHY

Amelyik divatház azonban igent mondott, az nem bánta meg. Anne Hathaway, valamint Emily Blunt olyan lenyűgöző ruhákat vonultattak fel, mely miatt alaposan megnőtt a kereslet a Chanel, a Calvin Klein vagy éppen a Marc Jacobs kreációkra.

A film a főszereplő, Anne Hathaway karrierjét is fellendítették, aki a minap Valentino kezeslábasával, felfogott copfjával és frufrujával mintha csak a film forgatásáról lépett volna elő. A rajongók egyből észrevették egykori filmes karakterével a hasonlóságot, ami feltételezhetően nem véletlen.

Hogy a színésznő milyen alkalomból idézte meg a filmbéli stílusát azt nem tudni, mindenesetre éveket fiatalított rajta, amit sokan meg is jegyeztek.

A tavalyi év egyébként különleges volt a stáb számára, hiszen 15 éve mutatták be a filmet, az évforduló alkalmából pedig az Entertainment Weekly összecsődítette a főbb szereplőket.

via GIPHY

Itt derült ki, hogy a rendező, David Frankel háromszor ajánlotta fel a főszerepet Rachel McAdamsnek, akit nem hozott lázba a sztori, Anne pedig csak a kilencedik volt az esélyesek sorában.

A Fox 2000 elnöke, Elizabeth Gabler így emlékeztetett vissza a kezdetekre:

Emlékszem, ahogy Anne a kanepén ülve magyarázta, hogy miért neki kell eljátszania a szerepet. Jegyzeteket készített a forgatókönyvhöz. Nem adta fel, sokat kampányolt, a producer, Carla Hacken irodájában belerajzolta a zen kertbe, hogy “Engem vegyél fel”.

via GIPHY

A siker végül nem maradt el, hisz több mint 124 millió dollárt keresett csak hazájában. Mindemellett, nem kis meglepetésre, a világ többi országában – különösen Európában – is lelkes fogadtatásra talált, további kétszázmillió dollárt hozva a készítőknek. A siker alól nem kivétel Magyarország sem, ahol a film két hétig vezette az országos toplistát.

Ajánljuk még