logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új oldalát mutatja meg Károly herceg

| Szerző: hirado.hu
A trónörökös 79 legjobban sikerült akvarelljéből rendeznek kiállítást a londoni Chelsea-ben található The Garrison Chapelben. A február közepéig Londonban látható alkotások a francia vidék, a Skót Felföld és Tanzánia jeleneteit ábrázolják.

 

Az eddigi legnagyobb akvarellkiállításon a festészetrajongó Károly herceg a művészet helyreállító előnyeit ismertette, mondván, hogy „egy másik dimenzióba visz át”. A kiállítás a londoni belgraviai Chelsea Barracksban található The Garrison Chapelben nyílt meg, és február 14-ig ad otthont a herceg alkotásainak – írja a CNN.

Károly hercegről csak kevesen tudják, de világéletében imádott festeni. Már egészen fiatalkorában elkezdett foglalkozni a művészettel, és nagyon úgy tűnik, hogy van is hozzá tehetsége, ugyanis a trónörökös 79 legjobban sikerült akvarellje lesz megtekinthető a kiállításon.

„Teljes mértékben azért fogtam hozzá a festészethez, mert a fotózást kevésbé találtam kielégítőnek. Egyszerűen, elsöprő késztetést éreztem arra, hogy akvarell segítségével fejezzem ki, amit látok. Persze hamar rájöttem, milyen hihetetlenül nehéz jól festeni egy ilyen spontán közegben, és visszatekintve az első vázlataimra, amelyeket készítettem, még engem is megdöbbentett, mennyire rosszak” – fogalmazott Károly herceg.

A kiállítás számos földrajzi területnek szentelt tereket tartalmaz, mint például a skót hegyek és a kelet-afrikai ország, Tanzánia, amely Károly herceg egyik kedvenc festőhelye. A Franciaországról szóló rész túlnyomórészt Provence régióból származó jeleneteket tartalmaz.

„A festészet segítségével egyre inkább tudatába kerülök azoknak a dolgoknak, amelyek korábban elkerülték a figyelmemet – ilyen például a fény és az árnyék játéka, a tónusok és a textúrák, valamint az épületek különleges formái. A műalkotás a legintenzívebb koncentrációt igényli, így ez az egyik leglazítóbb és legjobb terápia, amit ismerek” – fogalmazott a trónörökös.

Károly azt is elárulta kiállítása kapcsán, hogy a festészet egy egészen más dimenzióba repíti őt, és lelkének azon részeit frissíti fel, amelyeket más tevékenységek egész egyszerűen nem tudnak. Hozzátette, nincsenek illúziói, hogy alkotásai valaha is nagy dolgokat képviselnek, de nem is ez a lényeg számára, hanem az önkifejezés.

Nem ez az első kiállítás, melyen a herceg akvarelljei tekinthetők meg. A Hampton Court Palace-ban 1998-ban a herceg 50. születésnapja alkalmából rendezett kiállításon ötven akvarellje volt látható, míg az Ausztrál Nemzeti Galéria 2018-as kiállításán, amely Károly herceg egy másik mérföldkőnek számító születésnapját ünnepelte, harminc festményt mutattak be.

Ajánljuk még