logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Milliárdokat kaszált egy hétéves kislány az interneten

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai Forbes magazin idén is összeállította a legjobban kereső YouTube-sztárok és influenszerek listáját, amelynek hatodik helyén egy hétéves orosz kislány végzett.

Az amerikai Forbes idén is összeállította a legjobban kereső Youtube-sztárok listáját. A tíz legjobban kereső youtuber (azaz: tartalomgyártó a YouTube videomegosztó platformon) összesen 304,5 millió dollárt keresett 2021-ben, ez újabb rekordösszeg, 40 százalékkal magasabb a 2020-as összegnél.

A hatodik helyezett a Like Nastya néven futó csatorna tulajdonosa, Anasztaszija Radzsinszkaja lett, ami azért is különleges, mert egy hétéves orosz kislány készíti.

A kis Anasztaszija (becenevén Nastya) 85,7 millió feliratkozót vonzott eddig a csatornájára, ahol részletesen elmeséli a mindennapi életét. A kislány ezzel idén 28 millió dollárt keresett, amely több mint 8 és félmilliárd forintnak megfelelő összeg.

Anasztaszija nem mindennapi médiasztár. A kislány Little-kórral (cerebrális parézissel) született, az orvosok pedig azt mondták, sosem fog tudni beszélni. Nastya és szülei azért kezdték el feltölteni a videókat a YouTube-ra, hogy dokumentálják a kislány kezelését, és meg tudják mutatni a fejlődését a rokonoknak és a család barátainak.

A csatorna hamar kinőtte magát, indulása óta már kilenc alcsatornája és közel 172 millió feliratkozója van világszerte.

Egy 2020-ban közzétett SocialBlade-felmérés alapján, hónaptól függően a Like Nastya oldal a harmadik vagy a negyedik legnépszerűbb YouTube-csatorna a világon. Nastya szélesebb csatornahálózata, amely kilenc különböző nyelvre szinkronizálja videóit, körülbelül 100 millió megtekintést generál naponta.

Idén Nastya alábbi videóját nézték meg a legtöbben, összesen több mint 306 millióan:

Ajánljuk még