logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rekordösszeget fizettek egy Pókember képregény egyetlen oldaláért

Több mint 3,36 millió dollárért (1,039 milliárd forint) kelt el egy 1984-es Pókember képregény egyetlen oldala csütörtökön egy dallasi árverésen.

Ezen az oldalon jelent meg először Pókember legendás fekete testhezálló ruhájában Mike Zeck rajzán a Marvel A titkos háború című mini képregénysorozatának 8. kötetében. Ez az a ruha, amely végül Venom karakterének felbukkanásához vezet.

Az eddigi legmagasabb összeg, amelyet amerikai képregény egyetlen belső oldaláért árverésen fizettek, 657 250 dollár volt, A hihetetlen Hulk egy 1974-es füzetében található lap kelt el ennyiért. Ezen jelent meg először Farkas, azaz Wolverine.

A dallasi Heritage aukciósház négynapos képregényárverésének első napján 330 ezer dollárról indult a licitálás, és a hárommilliót is túlszárnyalta.

Szintén csütörtökön adták el a Superman első számának kevés fennmaradt példánya egyikét. Az Action Comics No. 1. 3,18 millió dollárért talált gazdára, ezzel a valaha legdrágábban elárverezett könyvek közé került.

Sem az eladó, sem a vevő kilétét nem közölte a Heritage.

Azonban nemcsak a most vásárolt képregény döntött rekordot, a Pókember – Nincs hazaút kétségkívül 2021 végének egyik legnagyobb durranása volt és ezt mi se bizonyítja jobban, mint hogy a mozi felkerült a minden idők legjobban jövedelmező filmjeinek top 10-es listájára. A Sony és a Marvel közös szerelemgyereke eddig több mint 1,368 milliárd bevételt hozott világszerte és becslések szerint, a film népszerűsége még hetekig kitart majd a mozikasszáknál.

Ajánljuk még