logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Döglött akták: 25 év után találták meg egy kislány gyilkosát

| Szerző: hirado.hu
1995-ben egy 14 éves atlantai lány hidegvérrel meggyilkoltak, az ügy most több mint 25 év elteltével megoldódott.

A hatóságok jelentették be, hogy azonosították az elkövetőt, aki 1995-ben Nacole Smith-t iskolába menet megtámadta, megerőszakolta és meggyilkolta. A gyanúsított személyazonosságát a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, de a sajtótájékoztatón elmondták, hogy a férfi tavaly augusztusban hunyt el máj- és veseelégtelenségben egy idősotthonban – írja a People.

„Keserédes nap számomra ez a mai” – mondta Nacole édesanyja, Acquenellia Smith a bejelentést követően.

A lányom gyilkosa meghalt. A 25 éves megválaszolatlan kérdéseimre pedig már soha nem kapok választ. Nem tudom azt mondani, hogy a történtek lezárást nyújtanak, mert nem így van. Életem végéig velem lesz a kislányom halálával járó fájdalom.

Nacole 1995. június 7-én tűnt el iskolába menet. A nyomozásból kiderült, hogy a lányt az iskolába vezető erdei úton támadta meg a férfi. A törvényszéki orvosszakértő jelentéséből kiderült, hogy Nacole-t megerőszakolta, majd kétszer arcon lőtte. A brutális támadás miatt a rendőrség azonnal hajtóvadászatot indított, de a tettesnek a nyomára nem sikerült ráakadniuk.

Vince Velasquez nyugalmazott atlantai nyomozó a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2002-ben újra nyitotta az ügyet, de további két évig nem találtak semmit. 2004-ben aztán a hatóságoknak sikerült egyezést találniuk a Georgia állambeli East Pointban történt esettel. A 13 éves lány túlélte a támadást és leírást adott a nyomozóknak a bántalmazójáról. A két bűntényt sikerült összekapcsolni a helyszínen talált DNS nyomok alapján.

Ezután hosszú évekre ismét tanácstalan volt a rendőrség egészen 2021 decemberééig, amikor is értesítették őket, hogy az 1995-ben és 2004-ben elkövetett támadás helyszínén talált DNS egyezik egy nemrég idősotthonban elhunyt férfi DNS-ével.

Ajánljuk még