logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Télapu miatt egy egész kikötőt le kellett zárni

| Szerző: hirado.hu
A 69 éves Tim Allen jachtjából szivárgó üzemanyag miatt a teljes észak-michigani kikötőt le kellett zárni.

Közel 115 liter dízelüzemanyag folyt ki Allen jachtjából múlt vasárnap a Northport Village Marina öbölben. Bill Rosemurgy kikötőmester szerint a szivárgás elég jelentős volt ahhoz, hogy a kikötőt vasárnap este és hétfőn egész nap zárva kelljen tartani.

Rosemurgy elmondta, hogy bár 115 liter nem tűnik sok üzemanyagnak, a gázolaj sokkal gyorsabban terjed, mint a hagyományos benzin.

A tisztviselők a New York Postnak elmondták, hogy a szivárgás a hajón lévő üzemanyagszűrő problémájának eredménye volt. A motortér megtelt üzemanyaggal és a fenékvízszivattyú a kikötőbe ürítette az üzemanyagot.

A Télapu-filmek sztárja elmondta, hogy az üzemanyagszűrő tömítése akkor romlott el, amikor a hajóval az Omena-öbölben közlekedett. A tisztítási költségeket neki kell fedeznie. Allen hozzátette, hogy a kikötő becslésével ellentétben csak 40 liter dízel szivárgott a vízbe.

„Nagyon kényelmetlenül éreztem magam, hogy miatt kellett lezárni a kikötőt.”

Szemtanúk elmondták, hogy a kiömlést követően több elpusztult kacsát, pontyot és csukát láttak a kikötőben. A kikötőtől délre fekvő strandot és játszóteret hétfőn szintén lezárták, miután a parton üzemanyagot mosott ki a víz.

Ajánljuk még