logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Diana kisebbik fiától kapta élete utolsó születésnapi ajándékát

| Szerző: hirado.hu
A hercegné alig néhány héttel a halála előtt ünnepelte 36. születésnapját. Diana ma lenne 61 éves.
Diana hercegné (Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/PA/David Cheskin)

A kétgyermekes anyuka két hónappal tragikus halála előtt töltötte be 36. életévét, és hogy mennyire fontos helyet foglalt el a brit nép szívében, mi sem bizonyítja jobban, mint az a több mint 90 virágcsokor és számtalan üdvözlőlap amellyel köszöntötték őt.

A legkülönlegesebb és legszebb utolsó ajándékot azonban kisebbik fiától, Harry hercegtől kapta, aki az iskolából hívta fel édesanyját, hogy az egész osztályával együtt elénekeljék a Boldog születésnapot.

Diana hercegné és kisfia, Harry herceg 1987-ben (Fotó: Georges De Keerle/Getty Images)

A privát családi ünneplés mellett Diana egy rangos eseményen is megünnepelte a születésnapját, mivel aznap tartották a neves Tate Galéria fennállásának 100. évfordulóját. A rendezvény díszvendége Diana volt, aki testvérét Charles Spencert vitte magával. Ez volt az utolsó alkalom, amikor látta őt.

A baleset napja, 1997. augusztus 30-a örökre beégette magát azoknak a tragikus eseményeknek a sorába, amelyet évtizedeken keresztül emleget a világ. Diana hercegnő és Dodi al-Fayed halála a párizsi Alma alagútban történt baleset után új fejezetet nyitott a sztárok életében – mint közismert a hercegnőt és szerelmét lesifotósok hada üldözte motorral a szállodától, al-Fayed autójának sofőrje elveszített az uralmát a jármű felett és az nekicsapódott az alagút falának.

DIANA walesi hercegnő beszélget növendékekkel az Angol Nemzeti Balettintézetben válása napján, 1996. augusztus 28-án.(Fotó:MTI FOTO/EPA/Emma Louise Ogilvy)

A gyönyörű Diana, vagy ahogy az akkori brit miniszterelnök, Tony Blair a halálhír bejelentésekor aposztrofálta a “nép hercegnője” túlságosan hamar ment el – mindössze 36 éves volt, fiait, az idősebb Vilmost és öccsét, Harry herceget a legsebezhetőbb életkorban érte édesanyjuk halála. A fájdalmat senki nem tudta orvosolni, a sebek 25 évvel a történtek után nyilván már behegedtek, de a veszteség egész életüket végigkíséri.

Diana hercegné élete során rengeteg humanitárius tevékenységet végzett, rengeteget tett az elesettekért. Olyan területen is számos alkalommal megfordult segítséget nyújtva a rászorulóknak, ahol a föld tele volt taposóaknákkal. Így egyáltalán nem csoda, hogy a walesi hercegné népszerűsége halála után sem szűnt meg.

A mai napig tartó népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a közelmúltban is rengeteg könyv, film, sorozat készült az életéről, többek között A Korona című sorozat ötödik évadában engednek bepillantást Károly herceg és Diana hercegné életébe.

Diana Frances Spencer, walesi hercegnő épp ma lenne 61 éves…

Ajánljuk még