logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tom Cruise repkedése minden pénzt megért

| Szerző: hirado.hu
Alig egy hónappal az amerikai bemutató után már egymilliárd dollár bevételnél tart Tom Cruise Top Gun: Maverick filmje. Az amerikai filmsztár 40 éves karrierjének pénzügyileg legsikeresebb alkotása az év kasszasikere is lehet egyben.

Az akciófilm ezzel megelőzte a Doctor Strange az őrület multiverzumában című Marvel-filmet, ami 947 millió dollárnál tart jelenleg– írta a Guardian a Variety.com-ra hivatkozva.

Mindezt úgy, hogy a filmet nem mutatták be sem Oroszországban, sem Kínában. A kínai cenzúra nem nézte jó szemmel, hogy a filmben Cruise karaktere tajvani zászlóval díszített bomberdzsekit visel.

Joseph Kosinski filmje már az első hétvégén csak az észak-amerikai piacon rekordnak számító 134 millió dollár bevétellel büszkélkedhetett. Vasárnapig pedig az amerikai piacról 522 millió dollár jött össze. Ez már így is szép nyereség, hiszen a film 172 millió dollárból készült el.

Kapcsolódó tartalom

A Top Gun folytatásának sikerét a jó kritika és a pozitív nézői fogadtatás is segítették – írta a Variety.

Azonban ez is kevés lehet hogy túlszárnyalja a tavalyi év kasszasikerét. A Pókember: Nincs hazaút, egészen elképesztő 1,9 milliárd dolláros globális bevétellelt produkált tavaly.

 

 

Ajánljuk még