logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Martin Scorsese megindító szavakkal búcsúzik Ray Liotáttól

| Szerző: hirado.hu
Hollywood gyászol. Az egyik legnépszerűbb és legkarizmatikusabb színésztől kellett búcsút venni, a feledhetetlen Ray Liottától. Az Emmy-díjas színészt menyasszonya, Jacy Nittolo és lánya, Karsen gyászolja.

Hatvanhét éves korában váratlanul elhunyt Ray Liotta amerikai színész, aki az 1990-ben, Martin Scorsese rendezésében bemutatott Nagymenők című gengszterfilmmel robbant be a köztudatba.

A színészt álmában érte a halál a Dominikai Köztársaságban, ahol épp a Dangerous Waters című filmet forgatták.

Liotta keresett színész volt. A közelmúltban olyan filmeket forgatott, mint A maffia szentjei és a No Sudden Move (2021), valamint a független filmes Spirit Awarddal is kitüntetett Házassági történet (2019). Karrierje meghatározó szerepe lett Henry Hill gengszter alakítása Martin Scorsese Nagymenők című klasszikusában, Robert De Niro és Joe Pesci oldalán.

Négy évtizedes karrierje alatt, Liotta sok embert megörvendeztetett színészi játékával. Amellett, hogy számos rajongó adott hangot szomorúságának, jó néhány színész kollégája is megemlékezett róla írja cikkében az USA Today.

Megannyi híresség, köztük Robert De Niro, Seth Rogen, Jamie Lee Curtis, Martin Scorsese, Jennifer Lopez, valamint Viola Davis is meghatóan rótta le tiszteletét a színész előtt.

Jennifer Lopez énekesnő így emlékezett meg Twitter-bejegyzésében kollégája kedvességéről és megkérdőjelezhetetlen tehetségéről.

“Az első dolog, ami eszembe jut, hogy annyira kedves volt a gyerekeimhez. Ray alapvetően egy kemény fickó volt, ugyanakkor legbelül lágyszívű. Azt hiszem, ettől volt olyan lenyűgöző színész.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Lopez (@jlo) által megosztott bejegyzés

Az énekesnő-színésznő elárulta, hogy mennyire izgatott volt, amikor megtudta, hogy Liotta lesz a partnere az NBC Piszkos zsaruk című sorozatban, 2016 és 2018 között. “Élveztük a közös munkát. Szerencsés vagyok, hogy együtt dolgozhattam vele és tanulhattam tőle” – mesélte Lopez.

Robert De Niro megtörten beszélt Liottáról:

“Szomorúan értesültem Ray haláláról. Túlságosan fiatalon hagyott itt minket”.

Seth Rogen színész, az Observe and Report című bűnügyi vígjátékban játszott együtt Liottával, akit “rendkívüli tehetséggel és kisugárzással megáldott, valóságos legendának” nevezett.

“Nem tudom elhinni, hogy Ray Liotta nincs többé. Olyan kedves, tehetséges és vicces ember volt. A vele való közös munka karrierem egyik legmeghatározóbb élménye volt”

– nyilatkozta Rogen.

Jamie Lee Curtis így emlékezett a színészre:

“Ray Liotta meghalt. Színészi munkássága megmutatta, hogy mennyire sokrétű ember volt. Egy dzsentlmen. Annyira szomorú ez.”

A Newarkban született színész, Martin Scorsese maffiaklasszikusában, a “Nagymenőkben” tett igazán ismertségre szert, Robert De Niro és Joe Pesci oldalán. Scorsese nyilatkozatában azt mondta, hogy “teljesen megdöbbentette és lesújtotta Liotta váratlan halála”.

Scorsese közös munkájukra jószívvel gondol vissza:

“Annyira egyedülállóan tehetséges, kalandvágyó és bátor színész volt. Henry Hillt eljátszani a Nagymenőkben nem egy könnyű feladat, mert bonyolult volt a karakter. Liotta teljesen lenyűgözött és mindig büszke leszek arra, hogy együtt dolgozhattunk”.

Viola Davis színésznő rövid bejegyzésében így emlékezett meg kollégájáról:

“Nyugodj békében Ray Liotta!! Imádtam a munkádat”.

Ajánljuk még