logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhunyt Baldwinék édesanyja

| Szerző: hirado.hu
A Baldwin testvérek megható nyilatkozatban tudatták a gyászhírt a nyilvánossággal.

Carol 92 éves korában hunyt el május 26-án a New York állambeli Syracuse-ban – írja a Just Jared.

„A legmélyebb sajnálattal teszi közzé a családom az alábbi nyilatkozatot”

– melyet Alec Baldwin családjával, köztük a testvéreivel, Stephennel, Williammel és Daniellel írt.

Carol M. Baldwin, Alec, Daniel, William és Stephen, valamint két lány, Elizabeth és Jane édesanyja ma hunyt el életének 92. évében.

Carol Newcomb Martineau néven született Syracuse-ban 1929. december 15-én, Roy és Marion Martineau gyermekeként. Egy bátyja, Daniel és öt nővére, Patricia, Joan, Diane, Louise és Rebecca volt.

Későbbi férjével, a brooklyni Alexander R. Baldwin Jr.-ral akkor ismerkedett meg, amikor mindketten a Syracuse Egyetemre jártak. 1954-ben Alec, ahogy az apát is hívták, Long Islandre költöztette a családot, ahol történelmet tanított, valamint futballt és lövészetet oktatott a Massapequa High Schoolban, egészen 55 éves koráig, 1983-ban bekövetkezett haláláig.

Carol Baldwin felnevelte a gyermekeit, és amikor az utolsó már tizenéves volt, egy helyi bevásárlóközpontban működő Quick Test nevű cégnél kezdett el marketingkutatással foglalkozni.

1991-ben mellrákot diagnosztizáltak nála. Miután felgyógyult, csatlakozott egy Long Island-i mellrák ellenes küzdelmet támogató csoporthoz, később pedig a helyi egyetem megnyitotta Carol M Baldwin Mellrákkutatási Alapot, Az egyesített erőfeszítések több millió dollárt gyűjtöttek össze.

Fia, Alec így emlékezett:

„Édesanyám élete utolsó 25 évét harcosként és bajnokként töltötte az ügyért, amelynek annyi energiát szentelt. Mindannyian rendkívül büszkék vagyunk az elért eredményeire.”

Hat gyermeke mellett Carolnak 25 unokája és 14 dédunokája született.

Ajánljuk még