logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Filmet forgatnak Downton Abbeyben

Péntektől forgalmazzák a mozik a Downton Abbey: Egy új korszak című filmet, amelyben a népszerű brit tévésorozat hősei szerepelnek.

A Dowton Abbey című sorozattal 12 éve ismerkedhettek meg a tévénézők. A történet a 20. század elején játszódik a Crawley család vidéki angliai birtokán, és nemcsak a család, hanem a kastélyukban szolgáló személyzet életét is bemutatja. A széria sikere nyomán 2019-ben már született egy mozifilm a szereplőkkel, most pedig egy újabb produkcióban találkozhat velük a közönség.

A családfő Robert Crawleyt alakító Hugh Bonneville elmondta: nem tértek volna vissza egy újabb filmmel, ha nem élvezték volna ennyire jól magukat ezekben a szerepekben.

Az 1928-ban játszódó Downton Abbey: Egy új korszakban a család egy része a francia Riviérára utazik, ahol Crawley anyja, Lady Violet (Maggie Smith) egy villát örökölt, míg a kastélyban filmforgatásra készülődik egy stáb.

A filmet Simon Curtis rendezte. A filmben forgó The Gambler (A játékos) című némafilm rendezőjét pedig Hugh Dancy játssza.

A Julian Fellowes forgatókönyvéből született Downton Abbey-sorozatból 2010-től hat évad készült. A széria számos díjat nyert és világszerte sikert aratott, különösen sok rajongója lett Nagy-Britanniában és Amerikában.

Ajánljuk még