logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eladó a ház, ahol megalapították a Facebookot

| Szerző: hirado.hu
Felépítése óta először került piacra 5,3 millió dollárért az a szilícium-völgyi ház, ahol a Facebookot  létrehozta Zuckerberg csapata.

A kék színű, sárga ajtós ház még 1998-ban épült. A hat hálószobából, valamint négy és fél fürdőszobából álló Los Altos-i ingatlan 2004-től volt kiadó.

Az akkor 19 éves Mark Zuckerberg és Dustin Moskovitz, valamint a 24 éves Sean Parker ebben a házban alapította meg a ma már több milliárd dolláros világcéget.

Judy Fusco volt a ház akkori tulajdonosa, aki bérbe akarta adni frissen felújított otthonát. Három fiatalember volt az első érdeklődő – Zuckerberg, Moskovitz, valamint Parker. Zuckerberg anélkül, hogy bement volna a házba, ajánlatot tett a ház bérlésére – írja cikkében a New York Post.

A tulajdonos megkérdezte, hogy kik ők és mivel foglalkoznak, mire Zuckerberg készségesen elmesélte, hogy egy Facebook nevű cégen dolgozik, és hogyan tervezi összekötni a világot. Zuckerberg nagyon egyszerű öltözéket, szandált és kapucnis pulóvert viselt.

Végül a házat 2004. szeptember 14-én a három jóbarát birtokba vette, gyakornok kollégáikkal együtt. Zuckerberg csak a Facebook házaként (Casa de Facebook) emlegette.

Az ingatlan egy csendes zsákutca végében található. Hatalmas hátsó udvara tökéletes a grillezéshez és az összejövetelekhez.

Fusco felidézte, hogy a ház bérbeadása előtt egy szerzetest hívott, aki megáldotta az ingatlant. A szerzetes azt jósolta, hogy valaki, aki nagyon gazdag és híres lesz, ide fog költözni. A későbbiekben az egyik bérlő, Sean Parker felajánlotta Fuscónak, hogy a bérleti díj helyett részvényeket adnának neki. Akkor a tulajdonos nemet mondott rá. Fogalma sem volt róla, hogy ez lesz a Facebook (ma Meta).

Ajánljuk még