logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hívatlan vendég: mérges kígyó tekergett a család karácsonyfáján

| Szerző: hirado.hu
A macskák szúrták ki, ha bujkál valami az ágak között.

Állatbefogót kellett kihívnia a Dél-afrikai Köztársaságban élő családnak, miután karácsonyfájuk díszítése közben egy az ágak közül előbukkanó mérges kígyó ijesztett rájuk. Rob és Marcela Wild karácsonya kis híján rémálommá változott, amikor egy boomslang kígyó nézett velük farkasszemet.

“A macskák a fát szuggerálták, és a feleségem azt mondta, valószínűleg van ott valahol egy egér” – emlékezett vissza Rob a CNN-nek, aki feleségével együtt hamarosan rájött, hogy a fán tartózkodó rejtélyes vendég sokkal halálosabb, mint egy kis rágcsáló.

“Akkor még nem tudtam, mi az, de utána rákerestem a Google-ban, hogy milyen kígyók élnek a környékünkön, és egyértelmű volt, hogy ez egy boomslang. Azonnal átfutott az agyamon, hogy ez a mérges kígyók királya.”

A Dél-afrikai Nemzeti Biodiverzitási Intézet (SANBI) ezt a fajta kígyót “félénk” lényként írja le, ami nagyon ritkán mar, de megjegyzi, hogy a hüllő halálos marásra is képes, ha fenyegetik.

A helyiek egyébként ennek az ellenkezőjét vélik a kígyóról, a közhiedelem szerint ha egy olyan fa, vagy bokor mellett haladunk el, ahol egy ilyen kígyó fészke van, egy boomslang rögtön az ember arcát támadja. A SANBI azonban kiáll amellett, hogy a kígyók általában nem támadnak egy helyben álló dolgokra, és soha nem üldözik az embert.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még